Så väljer du rätt förvaring till kontoret

Genomtänkt förvaring gör inte bara livet enklare utan bidrar också till att hela kontorsmiljön blir betydligt snyggare. Men hur gör man då för att välja rätt? Vilka möjligheter har man? I den här förvaringsguiden går vi igenom några punkter som kan vara bra att tänka på när det är dags att köpa förvaringsskåp till kontoret.

Alla verksamheter behöver förvaring. Tur då att förvaringsmöbler passar i de flesta miljöer och öppnar möjligheter i möbleringen – de är exempelvis perfekta som rumsavdelare. Har du svårt att välja mellan öppna hyllor och förvaringsskåp kan det vara ett bra alternativ att blanda. Då kan du dölja dokument och pappershögar och visa upp sådant som är trevligare att titta på, som böcker och prydnadsföremål. Väljer du förvaring som ingår i en serie kan du kombinera höga och låga möbler och ändå skapa en enhetlig stil på kontoret.

Förvaring med olika uttryck
Laminatskåp är ett både funktionellt och prisvärt alternativ för kontoret. Materialet är underhållsfritt, ytan är slät, reptålig och vattenavvisande, vilket gör dessa skåp lämpliga i många sammanhang.
Skåp i faner har ett tunt ytskikt av trä som ger en gedigen känsla och höjer klassen på kontorsmiljön. Eftersom materialet är levande får skåpet ett elegant utseende med naturliga skiftningar i ytan.
Pulverlackerade plåtskåp är oerhört tåliga och passar i miljöer där slitaget förväntas bli stort. Dessa skåp har ofta en hög belastningskapacitet per hyllplan och är ett utmärkt alternativ för exempelvis arkivrum.
Öppna hyllor finns i olika storlekar, material och utföranden. En öppen förvaring smälter in i de flesta miljöer och är perfekt för att visa upp saker du är stolt över.

Alternativa dörrtyper
Vanliga dörrar ger dig en god överblick över hela innehållet.
Skjutdörrar är ett perfekt alternativ i trånga utrymmen.
Jalusidörrar går att skjuta undan helt samtidigt som du slipper dörrar som går utåt i rummet.

Häng på låset
Vill du hålla obehöriga ute? Välj nyckellås om du vill hålla innehållet för dig själv. Med ett elektroniskt kodlås kan flera personer ha tillgång till skåpet – utan krånglig nyckelhantering.

Tänk på inredningen
Väljer du skåp med justerbar inredning blir det lättare att anpassa förvaringen efter dina behov, till exempel med extra hyllplan och smarta insatser. För ökad funktion kan du även komplettera med förvaringslådor och tidskriftssamlare som gör det lätt att sortera - och hitta - sådant som du vill spara.

Stort eller litet, högt eller lågt
Har du gott om plats kan flera låga skåp på rad vara ett snyggt alternativ till ett högt skåp. Då får du samtidigt en extra avställningsyta för växter och andra inredningsdetaljer. Är golvytan begränsad kan lösningen vara att bygga på höjden. Du kan exempelvis placera två skåp på varandra eller montera öppna hyllor över skåpet upp till taket – möjligheterna är många!

Bli först med att få våra erbjudanden och reportage!

Vill du ta del av unika möjligheter, information om nya produkter och reportage om hur du kan göra din arbetsplats lite bättre? Anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev och bli först med att få våra bästa erbjudanden!
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.