Arkivhylla, lagerhylla eller butikshylla - Vi reder ut skillnaden!

Arkivhylla, lagerhylla eller butikshylla - Vi reder ut skillnaden!

Att välja rätt typ av lagringssystem kan vara en utmaning, särskilt om det är för nya lagringsbehov. En enkel lagerhylla kan i vissa fall passa lika bra på kontoret som i verkstaden, medan livsmedelshyllor och pallställ är exempel på hyllor som oftast behöver uppfylla högre krav. Nedan förklarar vi de vanligaste hylltyperna och hjälper dig att välja det bästa lagringsalternativet för dina behov.

Kontor, arkiv och lager

Arkivhyllor och lagerhyllor finns i många olika varianter och utföranden. Ska hyllan användas för förvaring av lättare filer och pärmar räcker en enklare arkivhylla. Robustare konstruktioner passar bättre på lager där tyngre gods ska förvaras. En arkiv- eller lagerhylla kan passa bra i många miljöer – det viktiga är att kapacitet och konstruktion passar det som ska förvaras.

Lättare kontorshyllor kan behövas förankras i väggen medan många kraftigare hyllor kan stå fritt och tillåta åtkomst från båda sidor. Det finns också hyllor som kan monteras helt utan skruv.

Väggmonterade hyllsystem är ett utmärkt val för att förvara lättare föremål som exempelvis pärmar.  En bärlist skruvas fast på vald väggyta och hängskenor monteras på listen. Hyllplanen kan placeras på valfritt avstånd och höjd. Det finns väggsystem med eller utan hyllgavlar. Praktisk och platsbesparande förvaring som med fördel kan användas i förråd.
Lagerlokal med hyllor fyllda med gods och plockbackar
Hyllställ MIX
2 135:-
Florist bär en back med växter i butik med plåthyllor
Hylla POWER
1 730:-

Verkstad och industri

Grenställ är ställ utformade för att på ett säkert sätt lagra långa, tunga material så som rör, balkar, konstruktionsstål eller träplankor. I grenställ kan förvaras saker av blandad storlek och vikt. Objekt kan lagras horisontellt på grenställens armar, vilket gör dem lättare att komma åt och hantera, manuellt eller med en gaffeltruck. Grenställ kan byggas större med hjälp av fler armar och stolpar, om det finns behov av plats för längre objekt.

Däckställ ger praktisk förvaring för däck av olika typer och storlekar. Däckställ finns i flera olika utföranden och kan byggas ut både på längden och höjden för att passa de behov som finns.

Pallsystem består av ramar och balkar och levereras utan hyllor – pallarna vilar istället på balkarna. Det finns många olika typer av pallställ, med olika djup och höjd, som alla är byggda för lagring av pallar i horisontella rader över flera nivåer. Du behöver tillgång till en gaffeltruck för att lasta pallar på och av hyllorna.

Smådelshyllor är lagerhyllor som levereras komplett med boxar eller backar. De passar bra för att lagra och organisera komponenter och smådelar som till exempel skruvar eller reservdelar. Backhyllor ger snabb och enkel tillgång till det som förvaras samtidigt som förvaringen hålls strukturerad och minskar risken för att mindre objekt tappas bort.Vill du lära dig mer om pallställ?
Pallställ lastade med pallgods
Pallställ ULTIMATE
7 135:-
Bilmekaniker tar ned ett däck från ett däckställ
Däckställ TRANSFORM
1 730:-

Butik och restaurang

Butikshyllor är som namnet avslöjar hyllor för att exponera och förvara varor i butik. Men butikshyllor kan också passa bra för användning i andra miljöer, så som lagerutrymmen, verkstäder och garage. Butikshyllor är väldigt mångsidiga och lämpliga för ett brett spektrum av användningsområden.

Livsmedelshyllor är hyllor anpassade för förvaring av livsmedel i butiks- eller lagermiljöer som har högre krav. Hyllorna finns i olika utföranden anpassade för kyl- eller frysrum. Hyllplanen är oftast livsmedelsgodkända och är därför optimala i utrymmen där hygienen är viktig. De är enkla att rengöra och utformade för att samla minimalt med damm.
Grundsektion i det flexibla hyllsystemet MIX

Få nyheter och inspiration direkt till inkorgen

Prenumerera på nyhetsbrevet och få erbjudanden och tips kring hur du kan förbättra arbetsmiljön för dig och dina medarbetare. Det är helt gratis och du kan enkelt avsluta prenumerationen när som helst. 
Vänta...
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.