Inred träningslokalen smart och öka träningsglädjen

Inred träningslokalen smart och öka träningsglädjen

Det är snart januari och högsäsong på gymmet efter julledigheten. Att träningslokalen är rätt inredd kan göra mer än man tror för besökaren. Ordentligt med ljusinsläpp och en god ljuddämpning är några av de saker som bidrar till att öka både vår energi och motivation. Ta del av våra inredningstips för gymmet – och öka träningsglädjen!

 

Ljus, ljud och optimal användning av ytorna är tre saker som kan göra stor skillnad när det kommer till träningsglädjen på gymmet. Vissa gillar att träna i lugn och ro, medan andra gärna lyssnar på musik, ser på tv eller pratar med en vän under tiden.

 

En ljuddämpad träningslokal

För att minska störande ljud på gymmet kan det vara en bra idé att utrusta tv-apparater och musikstationer med hörlurar. Det allmänna sorlet från maskiner och människor kan dämpas med hjälp av tyger och ljudabsorbenter på väggarna. Att använda en tjockare matta i de mest utsatta utrymmena hjälper också till att dämpa ljud och gör att tunga redskap kan släppas ned på golvet utan att störa. Medan en tjockare matta med fördel placeras i den del av gymmet där tyngre redskap finns, passar en tunnare matta bra att använda i andra delar av lokalen, för en yta som är enklare att göra övningar på.

 

Smarta förvaringslösningar för redskapen

För att hålla ytorna rena från redskap, linor och träningsmattor kan man montera upp smarta förvaringslösningar på väggarna; krokar, verktygstavlor och skenor gör att man enkelt kan hänga undan redskap och linor på väggarna när de inte används, och hålla golvytan fri. En välstädad lokal känns automatiskt rymligare och lugnare att vistas i. P-O Osbeck arbetar som personlig tränare, coach och driver företaget Magnify. Han tipsar om att ljusare färger påverkar oss positivt i gymmet.
– Vi vet att när det är ljust så känner man att man får mer energi. Vitt och fräscht gör att vi blir piggare. Det är bra att inreda med det och undvika källarkänslan, säger han. P-O tipsar också om att ha tillräckligt med speglar. Speglar gör att man kan ha bra koll på sina övningar och se att man gör dem rätt. Dessutom bidrar speglarna till en ännu luftigare känsla och gör att ljuset reflekteras i lokalen.

 

Glöm inte omklädningsrummet

Det är inte bara inne i gymmet besökaren spenderar sin tid, utan också i omklädningsrummet. Även här är det bra att sträva efter en ljuddämpad miljö och att arbeta med rätt golvmattor anpassade till miljön. I omklädningsrummet passar en våtrumsmatta bra. När det kommer till förvaring behöver vissa personer mycket förvaringsyta medan andra bara behöver ett värdeskåp för mindre tillhörigheter. Anpassa valet av förvaringslösning till den aktivitet som utövas i lokalerna. Behöver det finnas plats för stora väskor och långa hockeyklubbor? Eller kan det räcka med halvskåp med plats för väska och jacka? Ett bra alternativ är z-skåp, som är två fullhöjds-skåp på ytan av ett. Eller varför inte blanda de olika skåpstyperna? På så sätt kan ni spara så mycket plats ni behöver och samtidigt erbjuda en förvaringslösning för alla behov!

Få nyheter och inspiration direkt till inkorgen

Prenumerera på nyhetsbrevet och få erbjudanden och tips kring hur du kan förbättra arbetsmiljön för dig och dina medarbetare. Det är helt gratis och du kan enkelt avsluta prenumerationen när som helst. 
Vänta...
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.