Motorik för barn

Välkommen till vår kategori med tillbehör för motorik och NPF för barn i skola och förskola! Här hittar du produkter som hjälper till att stimulera och utveckla barns motorik på ett roligt och engagerande sätt.

Vad är motorik?

Motorik är en term som används för att beskriva en persons förmåga att använda sina muskler och koordination för att röra sig och utföra olika aktiviteter. Det innefattar både finmotorik, som handens och fingrarnas förmåga att greppa och använda små föremål, samt grovmotorik, som kroppens förmåga att göra större och mer samordnade rörelser, som att hoppa, springa och klättra.

Att arbeta med motorik i förskola och skola

Att barn får möjlighet att öva på sin motorik redan från tidig ålder har många fördelar. Genom att använda produkter som hopprep, sensoriska hjälpmedel och fotgungor kan barnen förbättra exempelvis sin koordination, balans och fingerfärdighet. Det kan också hjälpa dem att stärka sina muskler och förbättra sitt kroppsuppfattning.

Genom att erbjuda barnen olika typer av motorikleksaker och redskap kan de också utveckla sin koncentration och fokusering, vilket kan vara till stor nytta både i skolarbetet och i vardagen. Dessutom är det en rolig och interaktiv form av träning och övning! Komplettera gärna utbudet av motoriska produkter med exempelvis en pedaltränare för när energin är extra hög och en möbel att sitta och varva ned i, som en sittsäck. Läs gärna vår blogg om hur du skapar en aktiv miljö i klassrummet för att lära dig mer!

Tips! Taktila hjälpmedel som fidget toys är positivt för alla barn som känner sig lite rastlösa i klassrummet men är särskilt anpassade för barn och elever med NPF.

Kontakta oss för mer information

När du är redo att uppdatera din förskola eller skola är vi här för att hjälpa dig. Kontakta oss för personlig service och expertis som säkerställer att du får den bästa lösningen för dina behov.