Säkerhetsprodukter

Säkerhet på arbetsplatsen

Aj Produkter har ett stort utbud av säkerhetsprodukter till din arbetsplats för att ge en trygg och bra miljö att vistas i. Du hittar allt från större nätväggar för lager och förråd, maskinskydd och påkörningsskydd, men också mindre produkter som avspärrningsband, första hjälpen-tavla och varningstejp. Hos oss kan du köpa en komplett lösning av säkerhet för lager och industri. Det är viktigt att se över vad er arbetsplats har för behov av säkerhet. Vid exempelvis svetsning i en verkstad är en svetsskärm det mest effektiva sättet att skydda både kollegor och annan utrustning från svetsloppor. En avspärrning blir ett smidigt sätt att istället avgränsa mellan områden. I en industrilokal ger ett påkörningsskydd ett fysiskt skydd och delar smidigt upp lokalen i sektioner eller områden. Vid arbete på en arbetsbänk när det är arbete med tyngre maskiner, som truck, i direkt närhet kan det vara skönt att veta att det finns en viss säkerhet bakom ryggen. Det kan också vara en idé att ställa någon sorts avspärrningsbarriär mellan ett kemikalieskåp eller liknande som kan bli en potentiell fara om en krock eller skada skulle ske. Nedan kan du läsa lite mer om delar av vårt sortiment!

Avspärrning

Säkerhet är a och o på industriella arbetsplatser men även på exempelvis uteställen eller en fest där många människor ska stå i kö är det en god idé att använda avspärrning. AJ Produkter har ett brett sortiment av olika sorter och modeller så beroende på tillfälle och tillställning kan du välja ett passande. Vår avspärrningsstolpe med flätat rep är en elegant variant medan en avspärrningsband är en smidig lösning när du behöver avgränsa i exempelvis vinklar! Dessutom finns avspärrningsband både med väggfäste och stolpe vilket ger en stor flexibilitet.

Första hjälpen

Beroende på arbetsplats bör du ha minst ett grundkit av första hjälpen och sedan tillbehör som är lämpliga för vad för olyckor som skulle kunna hända hos specifikt er. En lättåtkomlig, vägghängd ögondusch är exempelvis nödvändigt i miljöer där du arbetar med mycket damm och partiklar i luften. Ett medicinskåp är enkelt att fylla på och ha översikt i. Beroende på vad det innehåller kan du välja ett låsbart och inbrottsfördröjande, alternativt ett mindre värdefack.

Märkning

Att märka upp på arbetsplatsen är försiktighetsåtgärder som kan förhindra både milda men också stora olyckor och skador. Det är går snabbt att märka upp med exempelvis halkskyddstejp och självhäftande golvmärkning – men det kan göra stor skillnad för att förhindra skador. I vårt sortiment har du dessutom alla de skyltar du kan tänkas behöva för en arbetsplats; skylt för att obehöriga äger ej tillträde, miljöfarliga ämnen och rökning förbjuden. Du kan läsa mer om vårt utbud genom att klicka på de olika kategorierna och produkternas specifikation, eller kontakta oss så hjälper vi dig gärna!