Vilken typ av skrivbord passar dig?

Ett skrivbord kan som bekant se ut på många sätt. Så hur gör du då för att hitta ett bord som inte bara faller dig i smaken rent estetiskt utan också passar bra både i lokalen och till dina arbetsuppgifter? Här presenterar vi fördelarna med olika typer av skrivbord och hjälper dig att hitta det som är rätt för dig.


TVÅ VIKTIGA FRÅGOR
Tid vid skrivbordet
Hur mycket tid kommer du att spendera vid skrivbordet en genomsnittlig dag? Är det bara fråga om någon timme behöver bordet varken vara påkostat eller stort, då räcker det att välja efter tycke och smak. Handlar det däremot om att du jobbar där från morgon till kväll bör du vara mer nogräknad både vad gäller format, kvalitet, utformning och funktionalitet.

 

 

Storlek på bordsskivan
Vad behöver du ha omkring dig när du arbetar? Handlar det om mycket grejer, till exempel både en stationär och en bärbar dator plus ett par brevkorgar och lite annat, ska du givetvis välja bordsskiva i ett generöst format. Men om bordet bara ska rymma en laptop och en enstaka pärm, då kan du med fördel gå ner i storlek - och istället få mer plats för annat i rummet.


UTFORMNING OCH MATERIAL
Klassiskt rakt
Raka skrivbord är yteffektiva och används ofta i kontorslandskap eller på arbetsplatser där golvytan är begränsad. Till dessa klassikers fördelar hör även att de kan placeras i olika formationer mitt i rummet och då enkelt separeras med hjälp av bordsskärmar eller skärmväggar.

Maguttag
Ett skrivbord med maguttag är idealiskt om du vill ha dina viktigaste arbetsredskap nära till hands. Skivans utformning innebär dessutom att du kan komma nära bordet när du arbetar, vilket ger dig en ergonomiskt riktigt arbetsställning med bra stöd för armarna.

 

 

Hörnskrivbord
Hörnskrivbord eller L-formade skrivbord passar bra i svårmöblerade utrymmen. De är särskilt lämpliga om lokalen ska rymma flera funktioner, eftersom golvytan i rummets mitt kan hållas fri. Väljer du till ett avlastningsbord kan du ta emot besök och hålla möten direkt vid din arbetsplats.

Välj färg eller träslag
Oavsett form och format på ditt skrivbord, kan du få det i ett utförande som matchar din inredning i övrigt. Våra bordskivor har en tålig och lättskött laminatyta och finns i björk, bok, ek, grått, svart och vitt.

FUNKTIONER OCH TILLBEHÖR
Höj- och sänkbart skrivbord
Stillasittande är en av vår tids stora hälsofaror och en följd av att långa arbetsdagar framför datorn har blivit norm. Lyckligtvis går detta att motverka på flera sätt – bland annat med hjälp av ett höj- och sänkbart skrivbord. Att kontinuerligt byta mellan sittande och stående ställning under dagen är ett perfekt sätt att aktivera kroppen på jobbet. Den höj- och sänkbara funktionen finns på skrivbord i alla olika färger, former och format – och är en investering i välmående.

Insynsskydd
Ett insynsskydd nedtill underlättar möbleringen och gör så att skrivbordet kan placeras var som helst i rummet, exempelvis i ett öppet kontorslandskap. Insynsskyddet bidrar även till ett snyggt helhetsintryck genom att dölja skrivbordshurts, papperskorg och sladdar på snyggt sätt.

 

 

Övriga tillbehör
En skrivbordshurts för viktiga papper, ett kabeldike som reder ur sladdhärvor, en diskret skrivbordslåda som inte stjäl benutrymme, ett ergonomiskt underarmsstöd, monitorarm, skrivbordsunderlägg … Ett gott råd till sist, för att du ska få skrivbordet precis som du vill ha det, är att titta igenom vårt breda tillbehörssortiment. Gör det!

 

Bli först med att få våra erbjudanden och reportage!

Vill du ta del av unika möjligheter, information om nya produkter och reportage om hur du kan göra din arbetsplats lite bättre? Anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev och bli först med att få våra bästa erbjudanden!
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.