Vilken typ av skrivbord passar dig?

Vilken typ av skrivbord passar dig?

Ett skrivbord kan som bekant se ut på många sätt. Så hur gör du då för att hitta ett skrivbord som inte bara faller dig i smaken rent estetiskt utan också passar bra både i lokalen och till dina arbetsuppgifter? Här presenterar vi fördelarna med olika typer av skrivbord och hjälper dig att hitta det som är rätt för dig.
Kontorsrum med höj- och sänkbara skrivbord

1.  Hur använder du din skrivbordsplats?

Tid vid skrivbordet
Hur mycket tid kommer du att spendera vid skrivbordet en genomsnittlig dag? Är det bara fråga om någon timme behöver bordet varken vara påkostat eller stort, då räcker det att välja efter tycke och smak. Handlar det däremot om att du jobbar där från morgon till kväll bör du vara mer nogräknad både vad gäller format, kvalitet, utformning och funktionalitet.

Storlek på bordsskivan
Vad behöver du ha omkring dig när du arbetar? Handlar det om många saker, till exempel både en stationär och en bärbar dator plus ett par brevkorgar och lite andra skrivbordstillbehör, ska du givetvis välja bordsskiva i ett generöst format. Men om bordet bara ska rymma en laptop och en enstaka pärm, då kan du med fördel gå ner i storlek och i stället få mer plats för annat i rummet.
Rakt skrivbord för hemmakontoret

TIPS! Platsbesparande skrivbord 

Skrivbord NOMAD passar lika bra på hemmakontoret som på företaget.  
  • Bordsskiva av tåligt laminat
  • Stativ av trä 
  • Ingår i möbelserien Nomad 
Visa produkten
Två personer i möte vid ett hörnskrivbord

2.  Välj rätt skrivbordsform

Klassiskt rakt
Raka skrivbord är yteffektiva och används ofta i kontorslandskap eller på arbetsplatser där golvytan är begränsad. Till dessa klassikers fördelar hör även att de kan placeras i olika formationer mitt i rummet och då enkelt separeras med hjälp av bordsskärmar eller skärmväggar.

Maguttag
Ett skrivbord med maguttag är idealiskt om du vill ha dina viktigaste arbetsredskap nära till hands. Skivans utformning innebär dessutom att du kan komma nära bordet när du arbetar, vilket ger dig en ergonomiskt riktigt arbetsställning med bra stöd för armarna.

Hörnskrivbord
Hörnskrivbord eller L-formade skrivbord passar bra i svårmöblerade utrymmen. De är särskilt lämpliga om lokalen ska rymma flera funktioner, eftersom golvytan i rummets mitt kan hållas fri. Väljer du till ett avlastningsbord kan du ta emot besök och hålla möten direkt vid din arbetsplats.
Skrivbord med maguttag

TIPS! En ergonomisk arbetsplats

Skrivbord FLEXUS med rundat maguttag i skrivbordsskivan. Formen ger en mer ergonomisk arbetsställning och avlastning för armarna.

  • Elektrisk höj- och sänkbar funktion
  • Skiva med maguttag och kabelhål
  • Ingår i möbelserien Flexus
Stående datorarbete vid justerbart skrivbord

3.  Fast eller justerbar höjd?

Fast skrivbord
Om du väljer ett fast skrivbord bör du anpassa höjden efter din längd. När du sitter ner ska armarna kunna vila mot skrivbordsskivan i ungefär 90 graders vinkel och fötterna ska vila mot golvet eller mot ett fotstöd. På så sätt får du den mest ergonomiska sittställningen.

Höj- och sänkbart skrivbord
Stillasittande är en av vår tids stora hälsofaror och en följd av att långa arbetsdagar framför datorn har blivit norm. Lyckligtvis går detta att motverka på flera sätt – bland annat med hjälp av ett höj- och sänkbart skrivbord.

Att kontinuerligt byta mellan sittande och stående ställning under dagen är ett perfekt sätt att aktivera kroppen på jobbet. Den höj- och sänkbara funktionen finns på skrivbord i alla olika färger, former och format och är en investering i välmående.


Finns det fler fördelar med justerbara skrivbord?

4.  Välj färg eller imiterat träslag

Oavsett form och format på ditt skrivbord, kan du få det i ett utförande som matchar din inredning i övrigt. Våra bordskivor har en tålig och lättskött laminatyta. De flesta modeller finns i flera färger som björk, bok, ek, grått, lergrå, svart och vitt. I vissa fall kan du även välja färg på stativet.


Vill du ha tips för ett attraktivt kontor?
Hörnskrivbord med insynsskydd nedtill

5.  Fiffiga skrivbordstillbehör

Ett insynsskydd nedtill underlättar möbleringen och gör så att skrivbordet kan placeras var som helst i rummet, exempelvis i ett öppet kontorslandskap. Insynsskyddet bidrar även till ett snyggt helhetsintryck genom att dölja skrivbordshurts, papperskorg och sladdar på snyggt sätt.

En skrivbordshurts för viktiga papper, ett kabeldike som reder ur sladdhärvor, en diskret skrivbordslåda som inte stjäl benutrymme, ett ergonomiskt underarmsstöd, monitorarm, skrivbordsunderlägg.

Det finns många smarta lösningar för att du ska få skrivbordet precis som du vill ha det. Titta gärna igenom vårt breda tillbehörssortiment.

 

Vill du få bättre ordning?
Elektriskt höj- och sänkbart skrivbord med vit bordsskiva
Skrivbord FLEXUS
4 295:-
Litet skrivbord med praktisk hylla för förvaring
Skrivbord NOVUS
2 695:-

Fråga oss om skrivbord

Vårt stora utbud gör det enkelt för dig att hitta ett kontorsbord eller datorbord som passar dig, oavsett vem du är. Om du behöver hjälp med att välja är du alltid välkommen att kontakta oss – vi hjälper dig gärna!Hitta skrivbordet som är bäst för dig

Bli först med att få våra erbjudanden och reportage!

Vill du ta del av unika möjligheter, information om nya produkter och reportage om hur du kan göra din arbetsplats lite bättre? Anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev och bli först med att få våra bästa erbjudanden!
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.