Sadelstolar

Sadelstolar - för en ergonomisk sittställning

På kontor och andra arbetsplatser ska ergonomiska sittalternativ vara en prioritet med tanke på hur viktigt det är att ha en bra sittplats. I och med hur mycket innovativ design som utvecklas inom kontorsmöbler finns det nu en bred variation av smarta sittmöbler – som sadelstol. De här stolarna är designade för att vara ergonomiska, ge bättre hållning och hjälpa den som sitter att få bästa möjliga komfort och rörlighet. Vi vill därför ha ett brett utbud av olika sorters sadelstolar och stödstolar för att alla ska kunna hitta ett alternativ som passar deras krav. En av de största fördelarna med en sadelstol är bland annat att den minskar spänningar i skuldermuskulaturen samtidigt som problem med knäleder och höfter minskar och blodcirkulationen i benen förbättras. Att variera mellan att sitta på en sadelstol och stå vid ett höj- och sänkbart skrivbord är ett utmärkt sätt att ta hand om sin kropp! Här kan du läsa om ett par av våra mest populära stolar för att lära dig mer om de fördelar en sadelstol har!

Derby sadelstol med eller utan ryggstöd

Våra Derby sadelstolar ger en ergonomisk och mer avslappnad sittställning som passar för en mängd olika arbetsplatser. Perfekt för kontor där användaren kan variera sin position efter behov, men också för exempelvis frisörer som behöver en flexibel, ergonomisk stol där de kan röra sig runt kunden och justera sitsen i höjd och vinkel. Derby kan beställas både med och utan ryggstöd vilket gör den extra flexibel för användaren. Det gör att du kan både ändra vinkel och höjd på din stol men även få extra sittkomfort av ryggstödet, som också kan vinklas. Du kan enkelt röra dig på stolen och byta position men är tack vare underredet med hjul också väldigt rörlig. En stol med ryggstöd gör att du får lite mer stöd, utan att tappa fördelen av sadelstolens aktiva sittande. Derby går att få i både slittåligt syntetiskt läder och tyg i olika snygga färger.

Kingston, en klassisk ståstol

I AJs sortiment säljer vi också sadelstolen Kingston som är en lite bredare och har en mer sluttande sits än Derby ovan. Den här stolen hjälper dig att sitta på ett mer naturligt och avslappnat sätt. De kompakta måtten på stolen gör att den är lätt att manövrera och tar lite plats om den behöver ställas undan. Den mer sluttande sitsen gör att du kan komma extra nära exempelvis ditt skrivbord eller arbetsyta, till skillnad från med en vanlig kontorsstol som tar mer plats. Sadelstolen har ett underrede tillverkat av återvunnen aluminium och har fem hjul. Stolen är höj och sänkbar mellan 550 och 710 mm så att den enkelt kan anpassas efter personen som använder den. Sitsen på sadelstol Kingston är av svart, vattentåligt läder. Läs mer om våra olika sadelstolar genom att läsa på varje enskild produkts specifikation. Behöver du hjälp med att hitta en stol, kontakta oss så guidar vi dig!