Aktivt sittande – träna och sitt samtidigt!

Två personer sitter vid höj och sänkbara skrivbord

Vi har möblerna som gör dig aktiv på jobbet.

Handla nu

Aktivt sittande – träna medan du arbetar!

Förebygg ledvärk och andra arbetsrelaterade hälsoproblem med ett aktivt sittande. På alla arbetsplatser är det viktigt att röra sig en stund, gärna varje dag. Med sittprodukter från AJ Produkter kan du göra exakt det. En bra sadelstol ger en mer ergonomisk sittställning jämfört med traditionella kontorsstolar. Med en balansboll håller du igång kroppen, genom att träna bålmusklerna och samtidigt utföra dina arbetsuppgifter vid skrivbordet. Dessa och flera andra stolsalternativ hittar du i vårt sortiment.

Sadelstolar med och utan ryggstöd

Det finns flera fördelar att arbeta på en sadelstol. Aj Produkter har en mängd olika varianter av kontorsstolar, som bidrar till att minska belastning i såväl skuldror som ben och höfter under arbetsdagen. Sadelstolen utan ryggstöd ger även större rörelsefrihet, där några utföranden har gungfunktion som ökar komfortkänslan ännu mer. Stolarna har både slitstark klädsel och elegant design. Skrivbordsstolar med ryggstöd kan roteras 360 grader, men ryggstödet kan även användas som sido- eller underarmsstöd. Sadelstolarna finns i utföranden både med och utan hjul.

Ergonomiska åkstolar

Med en balansstol får du en både ergonomisk och aktiv sittställning. Åkstolar från AJ Produkter ger lite av samma känsla som en pilatesboll: en instabilitet som gör att bålmusklerna jobbar aktivt samtidigt som du sitter. Därigenom kan du förebygga ryggproblem, jämfört med en traditionell kontorsstol. Du kan även justera åkstolens höjd efter önskemål. Välj kontorsstol med eller utan ryggstöd, utifrån vad din arbetsplats tillåter. Balansstolarna är utmärkta på kontor, inom vården, på frisörsalonger och liknande arbetsplatser.

Balanspall och balansboll

För att bryta av under arbetsdagen: köp till aktiv stol och varva sittandet en stund. AJ Produkters moderna balanspall har en inbyggd och reglerbar pilatesboll, som både tränar muskulaturen och minskar spänningar i kroppen. Den aktiva stolen är både bra att använda, men dessutom en snygg detalj som sticker ut lite på arbetsplatsen. Precis som Pall Up, en unik sittmöbel som gör det enkelt att ändra arbetsställning under dagen. Den runda sitsen följer dina rörelser och ökar samtidigt blodcirkulationen i kroppen.