• Snabba leveranser
 • 14 dagars öppet köp
 • 3 års garanti
0
Min varukorg
Exkl. moms (Ändra)
Subtotal
Pris/st
Antal
Produkt
Inga produkter i kundvagnen
Varuvärde:
0:-
Gå till kassan
Ändra
OUTLET Inredningsprojekt

Så väljer du en kontorsstol som är rätt för dig

Så väljer du en kontorsstol som är rätt för dig
Artikel

– 5 viktiga saker att tänka på när du väljer kontorsstol

Det finns en produkt som du aldrig ska kompromissa om: kontorsstolen. Felaktigt sittande orsakar många problem, därför är det viktigt att ha en stol som hjälper dig att sitta rätt.

 

En bra kontorsstol följer kroppens rörelser, minskar risken för belastningsskador och hjälper dig att sitta korrekt, oavsett hur länge du sitter. En bra kontorsstol är med andra ord guld värd, både för ditt välmående och dina prestationer. Men vilken modell passar dig bäst? Här följer 5 viktiga saker att tänka på när du väljer kontorsstol.

 

1. Hur många timmar sitter du ner?
Den viktigaste frågan att besvara är hur många timmar per dag som du kommer att sitta i din stol. Grundregeln är att ju fler timmar du sitter ner, desto bättre stol behöver du. För att du enkelt ska hitta en stol som matchar dina behov, delar vi in sortimentet efter rekommenderad sittid: 4, 8, 12 och 24 timmar. Vi har alltså allt från enkla stolar för dig som sällan sitter ner till exklusivare alternativ som erbjuder optimal sittkomfort även under riktigt långa arbetspass.

 

2. Titta efter ergonomiska funktioner
För att din nya stol ska ge dig det stöd din kropp behöver, måste den kunna anpassas efter din längd, vikt och kroppsform. Eftersom vi alla är olika, bör du alltså för komfortens skull leta efter en stol med flera olika inställningsmöjligheter.

 

3. Välj mekanism efter rörelsemönster
Att stolens sits och rygg följer dina rörelser är viktigt, eftersom din kropp per automatik vill byta ställning då och då. Det inbördes förhållandet mellan ryggstöd och sits styrs av stolens mekanism – och även här gäller regeln att kvalitet lönar sig.

 

4. Ytterligare några val och tillbehör
Utöver funktioner som rör ergonomi och rörelsemönster, kan valet av modell även påverkas av specifika tillbehör eller egenskaper, där nätrygg är en favorit för många. Arm- och nackstöd finns som tillval till våra enklare modeller, i övrigt ingår de i stolarnas grundutförande.

 

5. Färg, form -och material
När du hittat några stolar som matchar dina behov, kommer den kanske roligaste delen: att välja hur stolen ska se ut. Många av våra modeller finns i flera olika färger - vilket innebär att du både kan inreda kontoret med en modell i flera olika färger eller samma färg fast olika modeller. Vad gäller material är tygstolar överlägset vanligast, men vi kan även erbjuda kontorsstolar i såväl konstläder som äkta läder.

 

Så, nu är det bara att välja. I vårt breda sortiment finns garanterat en stol som är rätt för dig, oavsett vem du är. Står du i valet och kvalet? Då är du välkommen att kontakta oss – vi hjälper dig gärna!

Relaterade produkter
Kontorsstol STIRLING med hög rygg, svart tyg
Kontorsstol STIRLING med hög rygg, svart tyg
Art. nr: 121771
 • Justerbart nackstöd
 • Justerbara armstöd
 • Synkronteknik
Kontorsstol SWANSEA med nätrygg, svart
Kontorsstol SWANSEA med nätrygg, svart
Art. nr: 14435
 • Justerbart svankstöd
 • Synkronteknik
 • Arm- och nackstöd inkluderade
Kontorsstol LANCASTER, hög rygg, plommon
Kontorsstol LANCASTER, hög rygg, plommon
Art. nr: 14523
 • Nätt, skandinavisk design
 • 100 % återvunnet tyg
 • Ergonomisk synkronmekanism

Taggad med