Vilken typ av kontorsstol är rätt för dig?

Att arbeta på kontor betyder oftast att du spenderar många timmar sittandes i en kontorsstol. Därför är det extra viktigt att stolen passar dig, din kropp och dina krav när det gäller komfort, design och ergonomi. Läs vidare för att lära känna några av våra arbetsstolar– och hitta din nya favorit!


Om du sitter ner stora delar av dagen:

Kontorsstol Stirling – En bekväm kontorsstol med hög rygg som passar perfekt om du sitter ner många timmar per dag. Stolens synkronteknik gör så att ryggstöd och sits följer dina rörelser. Det bidrar till varierade sittställningar och ökar din blodcirkulation. Rygg- och nackstöd är justerbara i höjd för att ge ett bra stöd för rygg och nacke. Armstöden kan ändras i både höjd- och sidled för att avlasta armarna och musklerna i nacke, skuldror och axlar.

Om du sitter många timmar i sträck:
• Kontorsstol Liverpool - Denna tekniskt avancerade och anpassningsbara kontorsstol är byggd för långvarigt bruk. Den är idealisk både för vanliga kontorsarbetsplatser och tuffare miljöer, såsom kontrollrum. 24-timmarscertifieringen garanterar högsta komfort under riktigt långa arbetspass. Stolen har flera inställningsmöjligheter och ergonomiska finesser som låter dig anpassa den till just din kropp. Du kan enkelt justera ryggstödet och sitsens höjd och vinkel, nackstödets höjd, och den uppblåsbara svankkudden. Dessutom har Liverpool armstöd som är vinklingsbara i höjdled.

Om du vill variera din sittställning ofta:
Sadelstol Harrow – En ergonomisk sadelstol som både gör så att du kommer nära skrivbordet när du arbetar och hjälper dig att sitta på ett korrekt och avslappnat sätt. När du sitter som en ryttare håller ryggraden sin naturliga kurva, vilket minskar spänningar i nacke, skuldror och korsrygg. Stolens tvådelade sits ger dessutom minskat tryck på bäckenbotten, vilket gör att du kan sitta bekvämt på denna stol betydligt längre än på vanliga sadelstolar. Sitsens bredd, vinkel och höjd kan enkelt justeras för bästa komfort.

• Balanspall Chester – Balanspall Chester är en aktiv stol, vilket innebär att den stärker musklerna och aktiverar kroppen samtidigt som den erbjuder hög sittkomfort. Balanspall Chester har en inbyggd pilatesboll som du enkelt reglerar med medföljande luftpump. Eftersom kroppen måste koncentrera sig för att sitta i rätt position på bollen för att hålla balansen uppmanar stolen till en god hållning. Pallen minskar spänning i kroppen, tränar muskulaturen i bålen och förbättrar blodcirkulationen. Dessutom är den en snygg inredningsdetalj – perfekt för den moderna kontorsmiljön!

Om du vill ha många ergonomiska finesser:
Sadelstol Epsom – Sadelstol Epsom har gungfunktion och en modern design som erbjuder många variationsmöjligheter för bästa komfort och ergonomi. Ryggstödet kan vridas 360° och både användas som vanligt ryggstöd och som sido- eller underarmsstöd. Som alla sadelstolar ger Epsom en rad fördelar till följd av den upprätta sittställningen, bland annat genom att spänningar i axlarna reduceras samtidigt som problem med knäleder och höfter minskar och blodcirkulationen i benen förbättras. Dessutom ger en sadelstol större rörelsefrihet än en vanlig kontorsstol, vilket gör det lättare att variera sittställningen. Finns även i en version utan ryggstöd.

Kontorsstol Lancaster – Lancaster är en modern kontorsstol i ren, skandinavisk stil med många inställningsmöjligheter och genomtänkta funktioner. Du kan anpassa såväl sittdjup som sitt- och rygghöjd efter din kropp. För bästa komfort kan synkronmekanismen kopplas på så att ryggstödet och sitsen följer dina rörelser i ett anpassat förhållande, vilket gör det lätt att hitta en sittställning som passar dig. Arm- och nackstöd är justerbara. Finns både med högt och lågt ryggstöd.

Om du vill träna kroppen samtidigt som du sitter:
• Balansstol Back App – Upplev ett helt nytt sätt att sitta med ergonomiska, exklusiva Back App! Stolen följer din kropp efter hur du rör dig och ger dig en bättre, aktiv och ergonomisk sittställning. När du sitter och arbetar på Back App-stolen tränar du musklerna som stöder ryggraden eftersom kroppen måste koncentrera sig för att sitta korrekt och hålla balansen. Vetenskapliga studier visar att Back App ger bålmusklerna samma naturliga träning som att cykla, rida eller paddla kajak. Forskning visar även att personer som lider av ryggsmärtor upplever att smärtan minskas när de använder Back App jämfört med en vanlig stol. Du kan även justera stolens lutning genom att skruva på den röda bollen i ramen.

• Åkstol Pilates Bristol – Åkstol Pilates Bristol är ett bra val för dig som önskar en rörlig sittställning. Stolen har en luftfylld sits som påminner om en pilatesboll. Det ger den lilla extra instabiliteten som gör att kroppen måste koncentrera sig för att sitta korrekt. Effekten blir att du sitter på ett korrekt sätt och tränar muskulaturen kring bålen när du sitter och arbetar. Åkstol Pilates Bristol är utmärkt för att förebygga ryggproblem och ett bra alternativ till en traditionell kontorsstol då den låter dig sitta mer flexibelt och aktivt. Stolen låter dig även komma nära dina objekt, och passar därför särskilt bra inom vård och omsorg, frisörsalonger och liknande.