Så håller du din whiteboard ren

Guide: så gör du för att rengöra din whiteboard

Rengöring av en whiteboard är egentligen ganska enkelt, det mesta kan tvättas av med en mjuk trasa och lite vatten. Om du dessutom använder pennor av bra kvalité, emellanåt torkar av med en whiteboardrengöring och byter ut taveltorkaren då och då så håller sig din whiteboard ren längre – och kommer hålla i många år framöver.
De första whiteboardtavlorna tillverkades på 1960-talet av samma material som fotografisk film. Förutom att whiteboarden då blev onödigt dyr kunde intorkad tusch ibland vara svårt att få bort. Numera är en whiteboard ofta tillverkad av plåt med ett blankt emaljöverdrag som är lätt att rengöra.
Två personer skojar med varandra framför en whiteboard i ett mötesrum
Whiteboard DORIS
3 595:-
Förvaringslåda för whiteboardpennor, taveltorkare och filtar till taveltorkare
Air pocket
995:-

Varför blir whiteboarden smutsig?

  • Taveltorkaren är utsliten och behöver bytas ut.
  • Pennan du använder är dålig och lämnar smuts och fett efter sig på ytan.
  • Du har använt din hand när du torkar av whiteboarden och fettet från handen har lämnat en hinna på tavlan.
  • Felaktiga rengöringsprodukter, som tvål och såpa, har skadat tavlans emalj. Därför är det viktigt att använda antingen enbart vatten eller en whiteboardrengöring.
Fördelen med en emaljerad yta är att den är tålig. Den är lätt att hålla ren och ytan blir inte repig. Materialet håller för många möten på kontoret, år ut och år in, där whiteboarden är ett bra arbetsredskap och i fokus för allas blickar.

Vårt breda sortiment garanterar att du hittar en whiteboard som passar dig, oavsett vem du är. Om du har problem med att välja är du alltid välkommen att kontakta oss – vi hjälper dig gärna!


Vilken typ av whiteboard behöver du?

FAQ

Med vår giftfria rengöringsspray avlägsnar du alla typer av spår från filt- och spritpennor samt bläck och bläckrester.
Alla whiteboards är inte magnetiska men det är vanligt.
Klassiska whiteboards har oftast en yta av emalj men det finns modeller med exempelvis stålplåtsyta.
Du kan använda en whiteboard till allt från planering till brainstorming vid möten till att rita på eller använda som ett rent kommunikationshjälpmedel.
Våra pennor har ett giftfritt bläck vilket gör de till ett bra val för alla miljöer och passar lika bra för användning i skola som på kontor.
En whiteboard ska aldrig rengöras med någonting annat än vatten eller whiteboardrengöring.  

Få nyheter och inspiration direkt till inkorgen

Prenumerera på nyhetsbrevet och få erbjudanden och tips kring hur du kan förbättra arbetsmiljön för dig och dina medarbetare. Det är helt gratis och du kan enkelt avsluta prenumerationen när som helst. 
Vänta...
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.