• Snabba leveranser
  • 14 dagars öppet köp
  • 3 års garanti
0
Min varukorg
Exkl. moms (Ändra)
Subtotal
Pris/st
Antal
Produkt
Inga produkter i kundvagnen
Varuvärde:
0:-
Gå till kassan
Ändra
SOMMAR-REA Inredningsprojekt

Passa på att få in vardagsmotion på jobbet

Passa på att få in vardagsmotion på jobbet
Artikel

Många har höga ambitioner vad gäller att få kroppen i trim, särskilt efter nyår och inför sommaren. Verkligheten har dock en förmåga att komma emellan och som du vet kan det vara svårt att få rum med kvalitetstid för sig själv i ett hektiskt livspussel. Tur då att du med enkla medel kan peta in lite vardagsmotion på arbetet. Det enda som krävs är smart inredning och en smula hängivenhet. 


 

Möbler som bidrar till vardagsmotion

Om vi börjar med inredningen kommer du långt bara genom att arbeta vid en viss typ av möbler. Har du ett höj- och sänkbart skrivbord stärker du musklerna genom att stå upp och jobba några gånger per dag. Dessutom påverkas förbränningen och blodcirkulationen positivt. Väljer du att stå på en balansbräda blir träningseffekten ännu större. Att då och då byta din vanliga kontorsstol mot en sadelstol eller balansboll ger också fördelar, eftersom du då tvingas aktivera dina mag- och ryggmuskler för hållningens skull. Och det utan att du ens märker av själva ansträngningen! 

 

Produkter som ökar aktiviteten
Vill du ta aktiviteten ytterligare en bit, kan du skaffa en skrivbordscykel eller ett gåband som du och dina kollegor kan dela på. Använd dem en halvtimme på förmiddagen och lika länge efter lunch, då har du fått ihop en timmes vardagsmotion som gör gott i kroppen. Blodcirkulationen har ökat och hjärtat har fått arbeta utan att du för den skull blivit varm och obekväm. Och till saken hör att hela verksamheten har allt att vinna på den ökade aktiviteten. Det är väl känt att rörelse ökar såväl kreativitet som glädje och förmåga till inlärning.

 

Okomplicerade vardagsaktiviteter

Har du inte tillgång till de här produkterna finns det hopp ändå. Det bästa är att vardagsmotionen kan vara helt okomplicerad. Du kan exempelvis ta trapporna istället för hissen, gå omvägar till skrivaren eller fikarummet och hålla gående möten. Det kan också vara så enkelt som att sätta sig ner och ställa sig upp tio gånger på raken. Eller göra några armhävningar mot skrivbordet eller väggen ett par gånger på för- respektive eftermiddagen. Tänk att göra 40–50 knäböj och armhävningar varje arbetsdag! En både enkel och effektiv rutin.

 

Det är roligare att göra det tillsammans
Känns det obekvämt med kollegornas blickar kan du göra dina övningar när du besöker toaletten eller kopieringsrummet. Men gör du dem öppet vid din arbetsplats kommer du garanterat att få efterföljare, och då kommer ni snart vara ett gäng som motiverar och påminner varandra om att ”nu är det dags för dagens första pass”. Och då har du samtidigt fått en rutin där träning är en naturlig del av ditt livspussel.