AJ Produkter säkrar leveranserna i osäkra tider

AJ Produkter säkrar leveranserna i osäkra tider

På AJ Produkter har vi inrett och utrustat arbetsplatser inom kontor, skola och lager i mer än 45 år. Nu har vi byggt ut vårt huvudlager i Halmstad för att komma närmare kunderna – och för att trygga leveranserna.
Person som tittar in i kameran
Med mer utrymme och buffertlager kan vi leva upp till kundernas växande krav på snabb respons och upprätthålla en god kundupplevelse samtidigt som vi får en smidig verksamhet.
David Bray vice vd på AJ Produkter
I dag brottas företag över hela världen med förseningar och leveransproblem, men det är inte alla aktörer på marknaden som har drabbats. Under de senaste åren har AJ Produkter haft en stark tillväxt och för att säkra leveransen till våra kunder har vi byggt ut vårt huvudlager i Halmstad från 33 000 till 58 000 kvadratmeter. Den 22 augusti 2022 stod den nya lagerdelen klar och har redan börjat fyllas med produkter.

–Vi får se hur länge vi klarar oss med den nya ytan. Som tur är äger vi mer mark på tomten. Det är nog bara en tidsfråga innan vi får använda den också, säger David Bray.

Men är det verkligen billigare att producera möbler, utrustning och inredningslösningar i Europa än i Asien?

–Ja, det är billigare. En stor del av vår produktion är automatiserad vilket innebär att lönekostnaderna har minskat, men det finns många ekonomiska fördelar med att ha produktionen nära marknaden, säger David Bray.

En person kör truck inne på ett lager

Nya storlekar på skrivbord för att möta efterfrågan

Han tar upp pandemin som ett exempel. När allt fler började arbeta på distans ökade också efterfrågan på mindre skrivbord . Det innebar att vi fick tänka om. I början av 2020 hade våra minsta skrivbord en längd på 140 centimeter. På rekordtid designades skrivbord i mindre storlekar, färger och material som passar in på hemmakontor.

–Vi har sett att människors behov förändras i en allt snabbare takt. Genom att vara agila kan vi anpassa oss efter marknadens behov. Det innebär även att vi kan leverera produkter av bättre kvalitet till våra kunder, säger David Bray.

Han ser positivt på framtiden och förutom en stark tillväxt satsar bolaget både tid och pengar på att skapa en klimatvänlig verksamhet. Det gäller allt från transporter till produkter och avfallshantering.

–Vi är bra på att vara ekonomiskt och socialt hållbara. Vi har till exempel skapat en hållbarhetsgrupp som bara arbetar med miljöfrågor. Under de senaste åren har vi bland annat flyttat stora mängder gods från lastbilar till järnvägen. Vi har också ökat samarbetet med flera lokala aktörer och satsat mycket på digitalisering, avslutar David Bray.

Produkter för din arbetsplats

Bli först med att få våra erbjudanden och reportage!

Vill du ta del av unika möjligheter, information om nya produkter och reportage om hur du kan göra din arbetsplats lite bättre? Anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev och bli först med att få våra bästa erbjudanden!
Vänta...
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.