• Snabba leveranser
 • 14 dagars öppet köp
 • 3 års garanti
0
Min varukorg
Exkl. moms (Ändra)
Subtotal
Pris/st
Antal
Produkt
Inga produkter i kundvagnen
Varuvärde:
0:-
Gå till kassan
Ändra
OUTLET Inredningsprojekt

Så effektiviserar du ditt lager!

Så effektiviserar du ditt lager!
Artikel

Har du produktiv lagerpersonal? Bra, då har vi de mest effektiva lagerlösningarna till dig!
Även om du gör ditt yttersta för att göra ett så bra jobb som möjligt, så är kanske inte lagersystemet det mest optimala när det gäller ergonomi, logistik och energibesparing.
Det som fattas i hjälpmedel och hyll- och pallsystem kompenseras med mankraft.


Mattias Von der Luft är Business Area Manager Warehouse & Industry på AJ Produkter och han betonar vikten av att anpassa ditt lager till den verksamhet du bedriver. 

- Oavsett om du jobbar på ett mindre företag med liten lageryta eller ett större företag med automatiserade plockprocesser, så är flödet viktigt. Men det absolut viktigaste är säkerhet och ergonomi. Med rätt hyllsystem och lyfthjälpmedel kan du skapa ett effektivt lager och en säker arbetsplats, säger Mattias.

 

Ergonomiska lyfthjälpmedel
Ibland lyfter du kanske något tungt utan hjälpmedel, vid ett sådant tillfälle är en av våra lyftvagnar ett bra alternativ. De underlättar både lyft och transport till det du ska plocka eller packa, samtidigt som du avlastar din kropp, får en bättre godshantering och minskar skaderisken för både dig själv och godset.
- Arbetsmiljöverket har föreskrifter om belastningsergonomi och våra projektsäljare har fullt fokus på effektivitet och ergonomi. Vi är branschledande i området och specialister på att skapa effektiva arbetsplatser efter gällande normer, fortsätter Mattias.
Vi har många olika lyftvagnar och lyftbord i vårt sortiment som gör arbetet lättare för dig. De kan även fungera som mobil arbetsstation och blir ett effektivt hjälpmedel där du kan undvika flera arbetsmoment.


Smarta hyllsystem
En av grundförutsättningarna för ett effektivt lager är att hyllsystemet är anpassat till verksamheten.
Att till exempel ha för djupa lagerhyllor i förhållande till storleken på det lagrade godset innebär outnyttjad hyllplats och tvingar dig kanske istället att bygga på höjden för komma åt mer lageryta.
Ju fler lyft du behöver göra på höjden, desto mer energi går det åt, både för dig och för de lyfthjälpmedel du använder. Och energi är något vi ska spara på.

Med våra hyllsystem Combo, Mix och Tough kan du skräddarsy ditt lager med möjligheter som ger dig stor flexibilitet och effektiv lagerhantering. De finns i flera olika varianter med lösningar som ger mer plats utan att bygga onödigt på längd eller höjd och blir därmed effektivare och sparar på så sätt energi.


Platsbesparande pallställ
Vårt pallställ Ultimate är ett resultat av AJ Produkters egen design och produktion med en unik och platsbesparande konstruktion som passar både det lilla lagret och till det stora som behöver många pallplatser. Trucken behöver inte lyfta så högt, du når lättare det du ska plocka och lokalerna behöver inte värmas upp eller kylas ner i samma utsträckning eftersom det inte kräver så mycket utrymme. Mattias berättar vidare:
- En av våra projektsäljare genomförde tidigare i våras ett projekt med en kund där vi optimerade lagerytan. Vi löste allt från leverans, demontering av befintlig lagerinredning samt montering av Ultimate pallställ och våra egentillverkade mixhyllor.


Effektiv orderhantering med plockvagnar
Har du lager kopplat till e-handel är våra plockvagnar praktiska hjälpmedel. Vagnarna gör det bland annat lätt för dig att komma åt gods på höjden, organisera plocket och hantera transporten av gods.
Våra packbord Cargo och Motion blir snabbt omtyckta favoriter när du ska packa ordrar inför utskick, då allt förpackningsmaterial finns samlat inom bekvämt och ergonomiskt räckhåll. Med arbetsbordet Combo anpassar du din arbetsyta för emballering och packning på ett smart sätt.  
I AJ Produkters sortiment hittar du allt som behövs för att skapa ett effektivt lager och våra projektsäljare hjälper dig kostnadsfritt att planera den bästa lösningen för just din verksamhet.

 

Relaterade produkter
Hyllsystem COMBO, 1980x1840x470 mm, mörkgrå
Hyllsystem COMBO, 1980x1840x470 mm, mörkgrå
Art. nr: 276152
 • För bred och djup förvaring
 • Klarar hög belastning
 • Kraftfull och stabil
Lagerhylla TOUGH, grundsektion, 2000x1900x600 mm, 4 trähyllplan
Lagerhylla TOUGH, grundsektion, 2000x1900x600 mm, 4 trähyllplan
Art. nr: 213117
 • Med 4 hyllplan
 • För skrymmande gods
 • För krävande miljöer
Pallställ ULTIMATE, grundsektion, 9 pallar, 500 kg/pall, höjd: 2500 mm
Pallställ ULTIMATE, grundsektion, 9 pallar, 500 kg/pall, höjd: 2500 mm
Art. nr: 23703
 • Belastningsskylt ingår
 • Nivelleringsplattor ingår
 • Balkar justerbara med 50 mm intervall