Förenkla avfallshanteringen och gör arbetsplatsen mer miljövänlig

Förenkla avfallshanteringen och gör arbetsplatsen mer miljövänlig

Många arbetsplatser strävar efter att bli mer miljövänliga. Ett steg på vägen är att se till att den egna avfallshanteringen är välfungerande. Helst ska sopsorteringen vara enkel, tydlig och lättillgänglig för alla medarbetare. Behöver du hjälp? Ta del av våra tips nedan!

 

1. Gör det enkelt att sortera avfallet När det är lätt att sopsortera är det också fler som väljer att göra det. Därför är det bra att tydligt visa vilket avfall som ska slängas var. Märk sopkärlen med dekaler eller använd avfallsbehållare eller lock i olika färger som representerar olika avfall. Källsorteringsskåp med flera separata behållare är ett platseffektivt alternativ som gör det riktigt enkelt att sortera sitt skräp.

 

2. Placera avfallsbehållarna på rätt ställen Det är bra att placera ut avfallsbehållare och källsorteringskärl på flera ställen på arbetsplatsen. Se över var behoven är störst och placera ut kärlen utifrån det. I konferensrummet räcker det ofta med en vanlig papperskorg. I lunchrummet, på lagret eller i anslutning till receptionen kan det passa bra med en komplett källsorteringsstation. Ställ gärna separata kärl för papper under skrivborden och vid kopiatorn för att uppmuntra pappersåtervinning.

 

3. Välj avfallsbehållare med hjul Många stora sopkärl har hjul och rejäla handtag som gör det lättare att förflytta dem när det är dags för tömning. Det gör avfallshanteringen effektivare och spar på kroppen. Ett annat alternativ är att välja små avfallsbehållare med hjulförsedda vagnar.

 

4. Använd tippcontainrar För större verksamheter kan det vara en bra idé att investera i rejäla tippcontainrar. De är perfekta för effektiv källsortering och materialhantering av metall, grus, cement, trä och sopavfall med mera. Tippcontainrar är anpassade för användning tillsammans med gaffeltruck och tål tuff hantering. Satsa på tippcontainrar i olika färger för att underlätta avfallssorteringen och välj gärna en modell med automatisk tippning och tömning.  

Få nyheter och inspiration direkt till inkorgen

Prenumerera på nyhetsbrevet och få erbjudanden och tips kring hur du kan förbättra arbetsmiljön för dig och dina medarbetare. Det är helt gratis och du kan enkelt avsluta prenumerationen när som helst. 
Vänta...
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.