Låt oss inspirera till jämställdhet på jobbet

Vi på AJ Produkter jobbar aktivt för att vara ett företag där alla ges samma möjligheter att växa. Därför vill vi självklart uppmärksamma Internationella kvinnodagen och kampen för jämställdhet. Med anledning av det har vi bett några av våra kvinnliga chefer att dela med sig av sina tankar om rollen som ledare – med en förhoppning om att kunna inspirera andra till att följa efter.
Person

Men först några frågor till Helena Christensen, Global HR Manager på AJ Produkter.

Hur är jämställdheten på AJ Produkter?
­– Jag skulle säga bra, det är en fråga vi har fokus på. Vi har en tydlig policy och jobbar aktivt för att vara en öppen, inkluderande och jämställd arbetsplats där alla ges samma möjligheter. Och eftersom vi gärna rekryterar internt, uppmuntrar vi alla anställda att våga ta plats och anta utmaningar. Vad gäller andelen kvinnliga chefer är tidigare obalanser på väg att jämnas ut, men vi har en bit kvar.

Används kvotering vid tillsättningar?
­– Alla rekryteringar görs utifrån kandidatens erfarenhet, personlighet och kunskap. Men, om det står mellan en kvinna och en man med exakt samma kvalifikationer, då väljer vi än så länge kvinnan för att jämna ut andelen kvinnor/män på chefspositioner.

Varför är det viktigt med balans?
– Vi tror att ett jämnt antal kvinnliga och manliga chefer ger ett bättre arbetsklimat, med ökad trivsel och effektivitet som följd. Men ett jämställt företag handlar inte bara om antalet kvinnor och män, det handlar även om att skapa en inkluderande och positiv företagskultur – och det har vi på AJ Produkter!

Något annat som är särskilt viktigt?
– Vi vill hjälpa våra medarbetare att kombinera arbete och familjeliv – och uppmuntrar särskilt ett jämnt uttag av föräldraledighet och VAB-dagar. För ju fler pappor som tar sin del av ansvaret, desto lättare blir det för kvinnor att konkurrera om jobben på lika villkor. På sikt leder det förhoppningsvis till en kultur i samhället där frågan om kön inte ens är aktuell.

Behövs Internationella kvinnodagen? 
– Absolut! Den är en påminnelse om hur människor i tidigare generationer har kämpat för sådant som vi nu tar för givet, som att få rösta och att kunna få en anställning. Vi får inte glömma de uppoffringarna, för vi är inte framme ännu.

Några inspirerande ord på vägen: 

 

Person
En av de viktigaste sakerna som genomsyrar vår arbetsplats är att ha en kul och omväxlande vardag och att man trivs med sina kollegor – då kommer också resultaten.
Annika Petersson, Sales manager, Inbound sale, Sverige
Person
Framgång kommer när du har en vision och fokuserar på dina mål med passion, när du tror på dina möjligheter att nå målen, kan inspirera andra att följa dig, är klok nog att inte vara rädd för att misslyckas och ännu klokare att lära av dina misstag.
Nicole Hartmann, Country manager, Tyskland och Österrike
Person
Känn igen talangerna och utveckla deras passioner och färdigheter, var snäll och stimulera harmoni i varje steg i processen.
Zane Bekere, Manager, Lettland
Person
Jag tycker det handlar om ett teamwork och att jag som ledare lyfter det bästa ur var och en och hittar arbetsglädjen och teamkänslan, så att vi tillsammans blir starka och kan sträva framåt och nå nya höjder.
Louise Stierna, Production leader, Sverige
Person
Jag tror att man behöver våga ta plats i ett rum oavsett vilka andra personer som befinner sig där. Något av det viktigaste i mitt jobb som ledare ser jag är att få andra att våga ta plats och tro på sig själva för att på så sätt kunna växa som personer.
Sofia Andersson, Supply manager, Sverige
Person
Jag tror på att det skapar motiverade och glada anställda om du som ledare är bra på att informera och lyssna på dem och deras idéer. En arbetsmiljö som kännetecknas av förtroende, där du inte är rädd att säga din åsikt.
Anne Ahlmann, Customer service manager, Danmark
Person
Det är viktigt att våga stå för sin tro och sitt arbete i sitt ledarskap och att inte förställa sig för att passa in. Var ditt riktiga jag så kommer du långt.
Pia Hallqvist, Range manager, Sverige
Person
Jag tror på att samarbeta horisontalt som jag tycker ger större utrymme och fler möjligheter för medarbetare runt omkring mig att applicera sina expertiser och kunskaper på de utmaningar som företaget möter, tillsammans.
Paula Edebalk, Brand manager, Sverige
Person
När man jobbar mot målen så är det viktigt att vara nyfiken och ha ett öppet sinne mot nya lösningar. Att sikta mot att ständiga förbättringar gör att vi blir bättre hela tiden. Detta inkluderar också att misstag är tillåtet – så länge vi lär från dem.
Johanna Kemppainen, Managing director, Finland
Person
Det finns bara en av dig – och det är du. Originalet är alltid bättre än en kopia så ta reda på vem du är och stå för det. Fokusera på det bästa i varje person i ditt team för att skapa ett harmoniskt team som driver varandra, hjälper varandra och drar i samma riktning – framåt!
Anna Sköld, Sales manager, Norge
Person
För mig är det viktigt att alla människor har respekt och lyssnar på varandra. Allt börjar med en bra kultur – om vi har det kan vi göra allt!
Mette Thorud, Customer service manager, Norge
Person
En arbetsplatskultur där alla har samma förutsättningar skapar en trygghet där medarbetarna har möjlighet att växa och utvecklas. Genom en mix av både kvinnor och män i ledande befattningar tillvaratar vi alla perspektiv och det berikar oss som företag.
Helena Christensen, Global HR manager, Sverige
Person
Som kvinna kan det ibland vara svårt att få din röst hörd, men håll ut – du är intelligent, kunnig och du kommer med största sannolikhet att tillföra ett nytt perspektiv till diskussionen.
Helen Beebe, Managing director, England

Bli först med att få våra erbjudanden och reportage!

Vill du ta del av unika möjligheter, information om nya produkter och reportage om hur du kan göra din arbetsplats lite bättre? Anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev och bli först med att få våra bästa erbjudanden!
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.