0
Gå till kassan
Exkl. moms (Ändra)
Subtotal
Pris/st
Antal
Produkt
Inga produkter i kundvagnen
Varuvärde:
0:-
Gå till kassan
Ändra
Produkter A-Ö
Outlet

Leverans & Frakt

Leveranstid och fraktkostnad

Vår normala leveranstid på lagerförda produkter är ca 3-5 arbetsdagar efter mottagen och bekräftad beställning. Leveransen sker vardagar 7-16 och kan endast ske till fysisk adress, ej till boxadresser. Vi levererar merparten ifrån vårt centrallager i Halmstad och en viss del direkt ifrån våra leverantörer. Datum för transport på din försändelse finns angivet på din mailade orderbekräftelse.

Leveransen sker med transportbolaget DB Schenker. Vi tillämpar Incoterms 2010, våra fraktvillkor följer Delivery at place (DAP). 

I de fall du som företagskund har ett eget transportbolag/avtal och är leveransvillkoret FCA (Free Carrier/Fritt avlämnat till köparens transportör vid vårt lager). Vi bokar då transporten med önskat transportbolag på ditt kundnummer och du som vår kund ansvarar själv för transportförsäkring och transportskadereglering. Ange den informationen i samband med ditt köp i kassan på webben eller i samtal med vår Kundservice.

Fraktkostnaden baserar sig på hur mycket du handlar. Lägsta kostnaden är 125 :-, därefter är  kostnaden  på 12% av ordervärdet. Beställning vars varuvärde överskrider 15 000 SEK exkl. moms levereras fraktfritt

 

 

Tilläggstjänster

 

Telefonavisering

Ifall du behöver tid för att planera in mottagandet av din leverans boka vår telefonavisering. Det innebär att du mottar ett samtal 1-3 dagar före leveranstillfället med mer detaljerad information om när exakt leveransen sker till dig. Därför är det viktigt att du uppgivit ett telefonnummer där vi kan nå dig måndag - fredag. Denna tjänst kostar 100 kr och bokas i samband med att du lägger din order.

Tidslossning

Tidslossning kan i vissa fall köpas som en tilläggstjänst. Det innebär att du som kund kan boka exakt tid när leveransen ska ske, inom 1 timma. Chauffören kontaktar inte dig i samband med leverans om du beställt denna tjänst. Kontakta Kundservice för mer information och prisuppgift

Inbärning

Samtliga leveranser från AJ Produkter är standardleveranser. Det innebär att de levereras till gatuplan. Önskar du få godset inburet kan du beställa det som en tilläggstjänst. Godset levereras då inburet till angiven plats. Kontakta Kundservice för bokning och prisuppgift för denna tjänst.

Montering

Behöver du hjälp med montering så har AJ Produkter ett nätverk med montörer runt om i landet som kan vara behjälpliga för montering av din beställning hos oss. Kontakt vår Kundservice för bokning och prisuppgift.

Hinder hos kunden i samband med leveranstillfället

Om AJ Produkter inte kan leverera på grund av hinder hos kunden, kommer leveransen gå tillbaka till Schenker och de kontaktar dig för att komma överens om ett nytt utkörningstillfälle. I och med detta kommer en ny utkörningskostnad debiteras.

Om Sändningen ej har kunnat levereras inom 3 dagar efter första försök tillkommer en terminalkostnad om 90 kr per dag tills dess att leveransen har levererats. Efter 5 dagar returneras sändningen till AJ Produkter AB.  

 

 

Tänk på:

 

  • Se till att det finns någon som tar emot varorna när de anländer
  • Meddela om det finns särskilda restriktioner mot fordonstrafik/hinder för framkomlighet vid leveransadressen
  • Vid större leveranser kan det behövas tillgång till truck alt lastbrygga vid lossning, om detta saknas kontakta vår Kundservice för att säkerställa att godset går bil med baklift.
  • Tänk på att varan/varorna går att bära in utan risk för skada på person eller egendom vid köp att tilläggstjänst Inbärning

     

Leverans

I samband med att din leverans lämnar vårt centrallager/vår leverantör skickar vi ett leveransbesked till din mailadress. I leveransbeskedet finner du ett sändningsnummer och länk till www. Schenker.se där du kan följa din försändelse.

Våra leveranssätt varierar beroende på storleken (volym & vikt) på godset. Vi förbehåller oss rätten att välja det sätt som passar din beställning bäst.

Paket/ Mindre försändelser
Paketet levereras med Parcel avtal och leverans sker till angiven leveransadress innanför företagets dörr/port/till angiven våning, till reception alternativt fungerande varumottagning.

Pall/Tyngre och större gods
Leverans sker till registrerad adress, gatuplan, vardagar mellan kl 08.00-16.00. Ingen avisering sker innan*. Finns ingen på plats som kan ta emot leveransen kommer Schenker att kontakta dig för att boka en ny utkörning. Vid eventuell ny utkörning har AJ Produkter rätt att debitera dig för uppkomna kostnader.

*Se tilläggstjänster- telefonavisering

Leveransförsening

Skulle någon av produkterna du beställt ha en avsevärd längre leveranstid än övriga produkter på din order kan vi i vissa fall välja att delleverera din beställning. Som kund behöver du aldrig betala mer än den ursprungligt angivna fraktkostnaden.

Transportskada & felexpediering

Vid synlig skada på emballaget vid leveranstillfället måste detta anges till Schenkers chaufför och på fraktsedeln innan försändelsen kvitteras. För att reklamationen mot transportbolaget ska kunna hanteras korrekt måste du spara emballaget, adresslappen samt eventuell pall som kom med den fraktskadade försändelsen.

Om produkten har blivit skadad under transporten, dvs dold skada, bör det anmälas omgående till vår Kundservice dock senast inom 5 dagar efter mottagen försändelse. Vid anmälan behöver vi en bild på skadan både på emballage och produkt. Vi kommer att ombesörja en ny leverans kostnadsfritt för dig som kund så att du får en felfri produkt.

En beställning som är felaktigt expedierad behöver du anmäla snarast möjligt till vår Kundservice. En ny korrekt leverans kommer då att ske till dig per omgående utan extra kostnad.

Force Majeure

AJ Produkter är inte ansvariga för skada eller försening som beror på lagbud, myndighetsåtgärd, mobilisering, krigshändelse, beslag, valutarestriktion, systemfel, fel eller inskränkningar i leveranser från underleverantörer, strejk, lockout, bojkott, blockad eller annan liknande omständighet som antingen hindrar eller försvårar AJ Produkters fullgörande i sådan grad att det ej kan ske annat än till onormalt hög kostnad.