0
Gå till kassan
Exkl. moms (Ändra)
Subtotal
Pris/st
Antal
Produkt
Inga produkter i kundvagnen
Varuvärde:
0:-
Gå till kassan
Ändra
Produkter A-Ö
Outlet

Undvik onödiga lyft – slipp belastningsskador

Undvik lyft – slipp belastningsskador
Artikel

Belastningsskador är en av de absolut vanligaste orsakerna till sjukskrivningar. Skadorna är ofta en följ av tunga och felaktiga lyft, böjningar och sträckningar på arbetsplatsen. Men som tur är finns det många sätt att undvika onödiga påfrestningar på kroppen. Vi ger några enkla tips!
 

  1. Skjut, dra eller rulla istället för att lyfta tungt. Ett enkelt men mycket effektivt sätt att undvika förslitningsskador. Oavsett om du ska flytta pärmar på kontoret eller tunga redskap inom industrin är det bra att använda en passande transportvagn. Saknas vagn? En kontorsstol på hjul kan räcka för att förflytta exempelvis kontorsmaterial. Oavsett hjälpmedel är det allra bäst att skjuta lasten framför sig.
     
  2. Ha det viktigaste nära till hands. Genom att ha det du använder oftast inom räckhåll och i arbetshöjd slipper du böja dig ner eller sträcka dig efter saker i onödan. Dessutom sparar du mycket tid. I verkstaden är det perfekt att ha verktygstavlor och verktygskrokar över arbetsbänken. På kontoret är det bra att förvara sakerna du använder mest på skrivbordet eller i arbetshöjd i skåp eller bokhyllor som du enkelt kan nå från kontorsstolen.
     
  3. Placera inte tunga föremål högt upp eller långt ner. Ställ aldrig ifrån dig tunga föremål på golvet eftersom du eller någon annan kommer behöva göra ett påfrestande lyft för att flytta dem igen. Med mobila eller fasta avlastningsytor är det lätt att undvika. De saker som väger mest eller som du använder oftast bör du förvara i maghöjd. Förvara helst ingenting under knähöjd eller över axelhöjd.