0
Till varukorgen
Exkl. moms (Ändra)
Subtotal
Pris/st
Antal
Produkt
Inga produkter i kundvagnen
Varuvärde:
0:-
Gå till kassan
Ändra
Produkter A-Ö
Outlet

Optimera ditt stående med enkla övningar

Stå upp för din hälsa! Optimera ditt stående med enkla övningar
Artikel

Brukar du variera din arbetsställning med ditt höj-och sänkbara skrivbord så att du får lite arbetstid stående? Grattis! När du väljer att stå upp och jobba aktiverar du dina muskler, får bättre hållning, tränar balansen och ökar din blodcirkulation, vilket är bra för hjärnan och kroppen. Även när du redan står vid skrivbordet kan du aktivera kroppen med tre enkla övningar – perfekt för dig som vill få ut det mesta ut av ditt stående!

 

 • Övning 1: Stå på ett ben
  När du står upp vid ditt höj-och sänkbara skrivbord kan du utmana balansen genom att stå på ett ben. Lyft ena benet och låt foten vila mot baksidan av ditt andra knä. I denna övning arbetar du med vadmusklerna vilket förbättrar din blodcirkulation och syreflödet till hjärnan samtidigt som du använder magmusklerna för att hålla balansen. Gör det till en vana att alltid stå på ett ben när du utför vissa vardagliga saker – exempelvis när du svarar på mejl eller pratar i telefon.
   
 • Övning 2: Stå på tå
  Ett annat sätt att optimera ditt stående är att gå upp på tå. Detta väcker vadmusklerna och får igång blodcirkulationen ordentligt. Börja med att ta stöd mot skrivbordsskivan. Gör sedan mellan 10 till 20 tåhävningar samtidigt som du fortsätter arbeta som vanligt. Stå upp på tå i ca fem sekunder och gå sedan ned med hälarna långsamt och kontrollerat.
   
 • Övning 3: Pendla med benen
  Känner du dig stel i höften? Att föra benet fram och tillbaka som en pendel är ett bra sätt att aktivera stela höfter – ett tecken att du har suttit still för länge. Pendla med ett ben framåt eller åt sidan 10 till 20 gånger och byt sedan till det andra benet. Denna övning bidrar till en hälsosam arbetsställning och ge kroppen lite ny energi.