0
Min varukorg
Exkl. moms (Ändra)
Subtotal
Pris/st
Antal
Produkt
Inga produkter i kundvagnen
Varuvärde:
0:-
Gå till kassan
Ändra
Produkter A-Ö
OUTLET

Möblera uteplatsen – bli mer effektiv på jobbet

Möblera uteplatsen – bli mer effektiv på jobbet
Artikel

Hur får du enklast ny energi efter en lång och mörk vinter? Genom solljus och frisk luft, förstås! Så, om bara omgivningarna tillåter, finns det all anledning att möblera upp en uteplats där du och dina kollegor kan tillbringa kaffepauser och lunchraster så fort solen visar sig. Och det är hög tid – våren är ju redan på väg.

 

Det finns ett samband mellan låg energinivå och brist på dagsljus, det är väl känt. Men det finns hopp om bättring. Nu i brytningstiden mellan vinter och vår öppnas åter möjligheten att samla kraft under bar himmel. Och då kan ett inbjudande möblemang på uteplatsen vara precis vad som behövs för att få medarbetarna att ta naturen i sin famn på fikarasterna. Så vad finns det då för möbler att välja mellan?

 

Bänkbord gör sig bra under lunchrasten
Det klassiska picknickbordet är en allt-i-ett-lösning där bord och bänkar hålls ihop av ett stabilt stativ, antingen i trä eller metall. Perfekt för att kunna inta lunchen i en bra ställning. Sittytorna är breda, bekväma och oftast av trä, i övrigt kan utförandet variera. Trots att en del modeller väger över hundra kilo kommer de snabbt på plats – om några arbetskamrater hjälps åt och utlovas tilltugg till kaffet som tack för besväret. Ett bänkbord passar i de flesta utemiljöer och blir snabbt en naturlig samlingsplats.

 

Soffor och bänkar inbjuder till avkoppling
I de fall när det varken finns behov av eller utrymme för en matplats, gör sig en enkel sittmöbel perfekt. Med eller utan ryggstöd – det är en smaksak. Sittbänkar utan ryggstöd erbjuder vila för trötta ben, men ger också en framåtlutad och mer aktiv sittställning som uppmuntrar till dialog mellan bänkgrannarna. Modeller med ryggstöd är mer tillbakalutade och inbjuder till vila och avkoppling. Vad gäller utförande går det att få allt från klassiska parksoffor med dekorativa gavlar till strama bänkar med ett modernare formspråk. Samtliga modeller tål att stå ute även i tuffa väderförhållanden. Bekvämt och bra.

 

Fler typer av utemöbler kommer snart
Utöver bänkbord och soffor av olika slag, kan uteplatsen även förgyllas av stolar, bord, fåtöljer och loungesoffor med tjocka dynor. Men de modellerna återkommer vi till lite längre fram, när solen och värmen etablerat sig på allvar och besöken på uteplatsen blivit en självklar del av arbetsdagen.

Relaterade produkter
Åttakantig rondell, 1980x720 mm, brun
Åttakantig rondell, 1980x720 mm, brun
Art. nr: 125522
  • Klassisk modell
  • Står emot väder och vind
  • Parasollhål i mitten
Bord med bänk, 1000x1680 mm, brun, svart
Bord med bänk, 1000x1680 mm, brun, svart
Art. nr: 125532
  • Enkel, klassisk design
  • För 4 personer
  • Tillverkat i furu
Parkbänk Arctic, med ryggstöd
Parkbänk Arctic, med ryggstöd
Art. nr: 12786
  • Tål hård väderlek
  • Förberedd för förankring
  • Skandinavisk design