0
Min varukorg
Exkl. moms (Ändra)
Subtotal
Pris/st
Antal
Produkt
Inga produkter i kundvagnen
Varuvärde:
0:-
Gå till kassan
Ändra
Produkter A-Ö
OUTLET

Inred flexibelt – och använd lunchrummet hela dagen

Inred flexibelt – och använd lunchrummet hela dagen
Artikel

Går du och dina kollegor till lunchrummet några gånger per dag för att pausa, umgås och ladda energi i form av mat, fika och nya intryck? Med ett par små kompletteringar av inredningen kan du bredda användningen så att rummet blir en tillgång från morgon till kväll. Här kommer fem tips på hur du skapar ett flexibelt lunchrum, som förutom mat och prat även lämpar sig för allt från stormöten till arbete i avskildhet.

 

1. Sätt in en whiteboard
Det här är steg ett i transformeringen av lunchrummet till ett effektivt mötesrum. Skrivtavlan är en självklarhet i varje konferensrum, men fungerar förstås lika bra i lunchrummet. Tack vare magnetfunktionen blir whiteboarden även en praktisk ”anslagstavla”.
Väljer du en whiteboardtavla på hjul kan ni ställa undan den efter mötet eller när rummet används till annat, men också ”rulla in” resultatet av ett kreativt möte till ett arbetsrum för vidare bearbetning. En mobil whiteboard kan även fungera som tillfällig avskärmning mellan borden i ett större lunchrum.

 

2. Skapa tillfälliga arbetsplatser
Har ni medarbetare ute på fältet som kommer in på kontoret och behöver en tillfällig skrivplats någon timme då och då? Låt dem sitta i lunchrummet. Även om de inte får sitta helt själva erhåller de ändå viss avskildhet – och det utan att det krävs några nyinvesteringar: borden och stolarna finns ju redan på plats.
 Är rummet trångt och i behov av flera ostörda arbetsplatser? Då kan ett par fristående bordsskärmar enkelt plockas fram och ge just den avskildhet som efterfrågas.

 

3. Satsa på bekväma stolar
Den ”typiska” lunchrumsstolen är oftast ganska enkel, stapelbar och lätt att torka av ¬– med sits och rygg i trä eller plastmaterial. Den är också smal, för att så många medarbetare som möjligt ska få plats runt fikabordet. Funktionen står i centrum.
Men om lunchrummet ska användas även för möten rekommenderas stolar med något högre komfort, åtminstone runt ett eller ett par av borden. Stolar med bredare sittyta, tålig klädsel och stoppning i sits och rygg borgar nämligen för god stämning – även när mötet drar ut på tiden.

 

4. Tänk på förvaringen
Kanske har ni redan viss förvaring i lunchrummet, för extra porslin, dukar, servetter, stearinljus, etc. Ska rummets användning breddas kan det vara bra att ha plats även för papper, pennor och notisblock – och fristående bordsskärmar när de inte används.
 Välj gärna en hylla som ingår i ett hyllsystem. Då blir det lätt att bygga ut och komplettera med en påbyggnadssektion eller några extra hyllplan efter hand som förvaringsbehoven ökar.

 

5. Glöm inte ljudabsorbenter
Ljudergonomin är viktig i alla miljöer. Om du kompletterar inredningen med ljuddämpande material, t.ex. i form av mobila skärmväggar och dekorativa ljudabsorbenter på väggarna, ökar sannolikheten för att medarbetarna kommer att stortrivas i lunchrummet – även när de arbetar där. Och då har företaget samtidigt fått tillgång till ytterligare en flexibel arbetsyta. Snabbt och lätt.

Relaterade produkter
Möbelgrupp Modulus + Moncton, 1 bord och 4 mörkgrå stolar
Möbelgrupp Modulus + Moncton, 1 bord och 4 mörkgrå stolar
Art. nr: 103011
  • Modern skandinavisk design
  • Tålig laminatyta
  • Slitstark tygklädsel
Skrivbord Modulus, o-stativ, 1200x800 mm, vit, vit
Skrivbord Modulus, o-stativ, 1200x800 mm, vit, vit
Art. nr: 1611733
  • Stilrent stativ
  • Tålig laminatyta
  • Rak skiva
Konferensstol Perry  med hjul, grönt ulltyg
Konferensstol Perry med hjul, grönt ulltyg
Art. nr: 138043
  • Sitness-teknik
  • Aktiverar ryggmuskulaturen
  • Klädd i ulltyg