0
Min varukorg
Exkl. moms (Ändra)
Subtotal
Pris/st
Antal
Produkt
Inga produkter i kundvagnen
Varuvärde:
0:-
Gå till kassan
Ändra
Produkter A-Ö
SOMMAR-REA

Ett aktivt kontor blir snabbt ett attraktivt kontor

Ett aktivt kontor blir snabbt ett attraktivt kontor
Artikel

Först av allt: Vad är egentligen ett aktivt kontor? I våra ögon är det ett kontor som inretts med personalens bästa i tankarna. En arbetsmiljö där möblerna i sig både gör det lätt att variera arbetsställningen och aktiverar kroppen. På så sätt bidrar det aktiva kontoret till att du och dina medarbetare mår bra - både under och efter arbetsdagen. Så enkelt är det.

 

Workout på kontoret
Kroppen mår bäst av att vara i rörelse, och det är faktiskt fullt möjligt även under en dag på kontoret. Det finns ett växande utbud av arbetsmöbler som på olika sätt inbjuder till aktivitet. I den kategorin hittar du bland annat höj- och sänkbara skriv- och konferensbord, balansstolar, sadelstolar, balanspallar och arbetsplatsmattor. Kort sagt, möbler som hjälper dig att vara aktiv medan du jobbar.

 

Varva sittande och stående
Med ett höj- och sänkbart skrivbord kan du varva mellan sittande och stående så ofta du vill. För de stunder då du sitter ner behöver du en bra kontorsstol som dels kan ställas in efter din längd/vikt, dels ger stöd för armar, ländrygg och ben. I de läget är det bra att ha aktiv stol som komplement och byta med jämna mellanrum. För på en balanspall, balansboll eller sadelstol aktiverar du rygg- och bålmuskulaturen och förbättrar din hållning, utan att du ens märker av själva ansträngningen. Perfekt.

 

När du står upp stärker du dina muskler och ökar förbränningen. Stå gärna på en lätt sviktande arbetsplatsmatta som avlastar ben, knän och rygg. Vill du utmana dig själv i upprest position kan du även stå på en balansbräda ibland - för att träna upp balansen och ytterligare stärka dina höft- och benmuskler.

 

Full aktivitet även på mötena
Ett höj- och sänkbart konferensbord ger fördelar även i mötesrummet. Forskning visar att vi både blir mer kreativa och bättre på att samarbeta när vi står upp jämfört med när vi sitter. Dessutom ökar koncentrationsgraden, varför stående möten tenderar att bli kortare och mer effektiva. Skulle mötet ändå dra ut på tiden är det lätt att sänka bordsskivan och låta deltagarna sätta sig en stund.

 

En attraktiv arbetsgivare
På ett aktivt kontor är det lätt att variera arbetsställningen. En aktiv ställning stärker musklerna, ökar blodcirkulationen och förebygger belastningsskador. Sett ut ett hållbarhetsperspektiv betyder det att det aktivt kontor främjar hälsan ¬och ger fördelar – även på lång sikt.

 

För allt hänger ju ihop. Bra inredning gör det roligare att gå till jobbet. En god arbetsmiljö speglar vad du och dina kollegor står för, vad ni åstadkommit – och vart ni är på väg. Sammantaget stärker det bilden av ditt företag som en attraktiv arbetsgivare, vilket lär göra det lättare att rekrytera duktiga medarbetare framöver.

 

Relaterade produkter
Balansboll Corbridge, Ø750 mm, mörkgrå
Balansboll Corbridge, Ø750 mm, mörkgrå
Art. nr: 253242
  • Stärker bålmusklerna
  • Bidrar till bättre hållning
  • Ökar blodcirkulationen
Balansbräda Back App
Balansbräda Back App
Art. nr: 14163
  • Tränar balansen
  • Tränar höft- och benmusklerna
  • Ger bättre hållning