0
Gå till kassan
Exkl. moms (Ändra)
Subtotal
Pris/st
Antal
Produkt
Inga produkter i kundvagnen
Varuvärde:
0:-
Gå till kassan
Ändra
Produkter A-Ö
Outlet

Så inreder du kontoret aktivitetsbaserat

Aktivitetsbaserat kontor
Artikel

Säg hej då till din fasta skrivbordsplats och välkomna ett nytt, kreativt sätt att jobba. Det aktivitetsbaserade kontoret har varit på tapeten de senaste åren - att utforma arbetsplatsen efter hur och vart medarbetarna vill arbeta för stunden. Men vad innebär det egentligen att arbeta aktivitetsbaserat? Här tipsar vi om hur du optimerar din inredning för att skapa en lösning som passar just ditt sätt att arbeta. Variation är nyckelordet!

Att arbeta aktivitetsbaserat

I det aktivitetsbaserade kontoret saknar man en fast skrivbordsplats och väljer istället miljö efter uppgift. Medarbetare kan välja vart de blir mest effektiva – oavsett om de vill stå upp och jobba, sitta mjukt i en soffa, koncentrera sig helt i tystnad eller brainstorma i dynamiska miljöer. Här finns en paljett av olika miljöer som stödjer din personlighet och dina arbetsuppgifter – ett innovativt upplägg som ofta leder till ökad trivsel, kreativitet, produktivitet och välmående.

Nya förutsättningar för effektivt arbete

Att arbeta aktivitetsbaserat handlar inte bara om nya möbleringslösningar– utan även ett förändringsarbete när det gäller arbetssätt. I takt med den moderna tekniken minskar behovet av fasta skrivbordsplatser. Med internetuppkoppling kan vi göra vårt jobb oavsett var vi befinner oss – via våra smartphones, läsplattor, laptops eller molntjänster. Ur en ergonomisk synvinkel är det aktivitetsbaserade kontoret utmärkt då du enkelt kan variera din arbetsställning och flytta från en miljö till en annan under arbetsdagen.

Börja med att göra en ordentlig analys av vilka aktiviteter som utförs på arbetsplatsen så att den nya miljön stödjer dessa. Varje kontor måste hitta sin egen unika lösning. Fundera på några nyckelfrågor: Vad har du för behov och hur kan inredningen stödja ditt arbete? Hur jobbar du idag och hur vill du helst jobba i framtiden?

Inred i tysta och sociala zoner

Ett aktivitetsbaserat kontor är oftast uppdelat i olika zoner: en lugn zon, en mellanzon och en aktiv zon. I den lugna zonen arbetar man tyst och ostört – perfekt för enskilda samtal, möten som kräver sekretess eller uppgifter som kräver hög koncentrationsnivå. I mellanzonen sitter man tillsammans med sina kollegor på liknande sätt som i ett öppet kontorslandskap. I den aktiva zonen finns gott om utrymme för livade diskussioner eller exempelvis kreativt arbete i grupp. Allt handlar om att välja en miljö som passar för stunden!

Välj flexibla möbler

Det aktivitetsbaserade kontoret bygger på flexibla möbleringslösningar som kan användas på olika sätt för olika behov. Välj därför exempelvis möbler med hjul. Höj-och sänkbara skrivbord eller högre pelarbord skapar utrymme för snabba, spontana möten och mjuka loungemöbler blir uppskattade sittplatser. Ge medarbetarna många olika alternativ av sittmöbler såsom ergonomiska kontorsstolar, balansbollar och pilatespallar som tränar kroppens muskulatur. Inred med ljuddämpande produkter såsom skärmväggar och ljudabsorbenter.