0
Min varukorg
Exkl. moms (Ändra)
Subtotal
Pris/st
Antal
Produkt
Inga produkter i kundvagnen
Varuvärde:
0:-
Gå till kassan
Ändra
OUTLET

Skapa en behaglig ljudmiljö

Skapa en behaglig ljudmiljö
Artikel

Trött på störande ljud på jobbet? Som tur är finns det en mängd olika lösningar på problemet – alltifrån att inreda med mjukare ytor till att spela upp naturliga bakgrundsljud. Att ge sina anställda bra hörlurar är ett bra sätt att minska ljudnivån vid telefonsamtal. Hör du den bra som du pratar med i telefon, sänker du automatiskt själv din röstnivå och minskar störande ljud.


Dåliga ljudmiljöer är ett av våra vanligaste arbetsplatsproblem. Det räcker med små störningsmoment för att koncentrationen ska minska och stressen öka. Men det får heller inte bli för tyst. Om bakgrundsljuden blir för låga blir andra ljud som kollegors samtal för störande. En bra måttstock är att du ska kunna höra att dina kollegor pratar, men inte vad dom säger. Vi har listat tio saker på åtgärder som bidrar till en bra ljudmiljö.


1. Textilier i alla dess former dämpar ljudnivån. Inred med snygga och stilrena gardiner, mattor och väggtextilier för att skapa en behaglig ljudnivå.


2. Stoppade möbler, till exempel klädda kontors- och konferensstolar är bra alternativ, särskilt om det är ont om textilier i rummet.


3. Öppna bokhyllor fyllda med böcker hjälper till att bygga bort ljuden.


4. Växter är naturliga ljuddämpare som dessutom renar luften och gör arbetsplatsen mer trivsam. Vår serie Modulus har bra lösningar på förvaring med topplåda för växter.


5. Sätt mobilen och datorn på ljudlöst så slipper du och dina kollegor avbrytas av distraherande ljudsignaler från exempelvis sms eller push-notiser.


6. Möbeltassar eller så kallade Silent Socks minskar skrapljud från stolsben och gör att stolen glider lättare på golvet.


7. Skrivbordsunderlägg reducerar ljudreflektioner från skrivbordsskivan och ger en mjukare känsla.


8. En bordsskärm med ljudabsorberande fyllning gör stor skillnad i ljudmiljön. Den skapar också en avskild arbetsplats och avskärmar för lugn och ro.


9. Anslagstavlor med mjuka ytor av exempelvis textil eller kork fyller två funktioner. Dels dämpar de ljudreflektionerna från väggarna, dels är de perfekta för informationsspridning och kom-ihåg-listor. 


10. Inspelat bakgrundsljud såsom fågelkvitter, vindsus, eller regnljud har en positiv och avslappnande effekt på oss människor. Sådana naturliga ljud kan dölja andra, mer störande bakgrundsljud utan att bli för höga.