0
Min varukorg
Exkl. moms (Ändra)
Subtotal
Pris/st
Antal
Produkt
Inga produkter i kundvagnen
Varuvärde:
0:-
Gå till kassan
Ändra
Produkter A-Ö
SOMMAR-REA

Sju tips på hur du inreder kontoret lite smartare

Så inreder du ett smart kontor
Artikel

Har ni blivit några fler på kontoret, flyttat eller ändrat ert sätt att jobba? Eller har det bara blivit dags att belöna er själva med nya möbler? Oavsett vilket skäl ni har för att byta kontorsinredning, kan det vara bra att tänka på vissa saker för att få till ett effektivt flöde och en arbetsmiljö där medarbetarna trivs och vill vara. Vi har listat sju av de sakerna här.

 

Tipsen kommer från våra projektsäljare David Hassel och Therese Östby, som dagligen hjälper företag att inreda sina kontor lite smartare. Efter att ha lyssnat av och analyserat kundernas behov återkommer de med en lösning, som ibland förvånar uppdragsgivarna.
– Vi vill få kunderna att tänka till och även se behov framåt i tiden, säger Therese. I ett smart inrett kontor kan en möbel få nya användningsområden efter hand.
– Vi vill givetvis sälja, säger David, men framför allt skapa inredningslösningar som hjälper kunderna att utnyttja sin lokal på bästa möjliga sätt.

 

SMART KONTORSINREDNING I PRAKTIKEN:
Tar du med tipsen nedan i din planering, har du kommit en bit på väg mot ett smartare inrett kontor.

 

Glöm inte att titta framåt. Köp inte samma sorts möbler som ni redan har, fast nyare. Tänk annorlunda. Vad behövs i dag – och vad kan ni tänkas behöva i morgon? Planerar ni för expansion behöver ni kanske få plats med ytterligare arbetsplatser på samma yta. Då är det bra att kunna vara flexibel.

 

Välj bort jättestora skrivbord.  Mindre skrivbordsytor kan ge plats för annat – t.ex. en inbjudande sittplats. Mindre bord gör också att du får rum med fler arbetsplatser på samma yta.

 

Använd konferensbordet mer. Låt inte antalet medarbetare avgöra hur stort konferensbordet ska vara. Välj ett bord efter det antal som brukar medverka på mötena. Dessutom kan konferensbordet användas till mer än möten: exempelvis som lunchbord och/eller som en extra arbetsplats.

 

Ha samma stolar i flera rum. Väljer du samma typ av stol både till lunch- och konferensrummet (och kanske även som besöksstol hos medarbetarna), har du en enhetligt uppsättning när du möblerar till den stora kundträffen. Praktiskt och snyggt.

 

Dela av med förvaringsmöbler. Förvaringsmöbler är perfekta som rumsavdelare. Förses de med skjutdörrar kan de öppnas även om ytan är begränsad, samtidigt som pärmar och pappershögar döljs. Fäster du en ljudabsorbent på baksidan får du dessutom en snygg ”vägg” och ljuddämpning på köpet.

 

Gör rum för informella möten. Genom att möblera smart kan du kanske få plats med en sittgrupp mitt inne bland skrivborden. Perfekt för informella möten och trevliga fikastunder.

 

Välj en enhetlig färgskala. Om möjligt – begränsa dig till ett träslag och en färg. Det är snyggt idag och praktiskt den dag i framtiden då du behöver möblera om och flytta en möbel från ett rum till ett annat.

Relaterade produkter
Skåp Flexus med skjutdörrar, 925x1200x415, grå, grå
Skåp Flexus med skjutdörrar, 925x1200x415, grå, grå
Art. nr: 151387
  • Platsbesparande skjutdörrar
  • Låsbart
  • Stryktåligt laminat
Skrivbord Nomad, höj och sänkbart, 1200x750 mm, vit, svart
Skrivbord Nomad, höj och sänkbart, 1200x750 mm, vit, svart
Art. nr: 12013
  • Platsbesparande
  • Höj- och sänkbart
  • Tåligt laminat
Stol Rio, antracitgrå
Stol Rio, antracitgrå
Art. nr: 128151
  • För inom- och utomhusbruk
  • UV-beständig
  • Stapelbar