0
Min varukorg
Exkl. moms (Ändra)
Subtotal
Pris/st
Antal
Produkt
Inga produkter i kundvagnen
Varuvärde:
0:-
Gå till kassan
Ändra
Produkter A-Ö
SOMMAR-REA

Så håller du din whiteboard ren

Så håller du din whiteboard ren
Artikel

Vårsolen leker sig in på kontoret och dansar längs väggen. Där hänger whiteboarden och i glansen ser du plötsligt hur smutsig den är. Att rengöra whiteboarden är enkelt. Använder du sedan pennor av bra kvalité och byter ut taveltorkaren då och då så håller den sig ren längre. 

De första whiteboardtavlorna tillverkades på 1960-talet av samma material som fotografisk film. Förutom att whiteboarden då blev onödigt dyr, så kunde intorkad tusch ibland vara svårt att få bort. Numera är en whiteboard ofta tillverkad av plåt med ett blankt emaljöverdrag som är lätt att rengöra.

 

Bara att torka av

Rengöringen är inte mer komplicerad än att tavlan torkas av med ljummet vatten och en ren trasa. Torka med torr trasa efteråt och vänta en kvart. Tavlan ska helt ha torkat innan du börjar skriva på den. Om tavlan är väldigt smutsig kan du behöva ta till rengöringsmedel som smidigt sprayas på och torkas av. Tänk då på att använda medel speciellt anpassat för whiteboard. Eftertorka en gång med vatten. Ett tips är att rengöra ofta med vatten och bara vid extrem smuts med rengöringemedel. Att vara varsam med medlet minskar risken att ytan utsätts för onödiga påfrestningar.

Därför blir ytan smutsig

Vad är det då som gör att tavlan blir smutsig?
En förklaring kan vara att taveltorkaren har gjort sitt och behöver bytas ut. En annan förklaring är att du använder en dålig penna som lämnar smuts och fett efter sig.
En whiteboard kan också bli smutsig av människors händer. Säg den som inte någon gång har råkat skriva fel och snabbt suddat ut med fingrarna eller hela handen. Fettet från händerna kan lämna kvar en hinna på tavlan. Använder man dessutom felaktiga rengöringsprodukter, så som tvål och såpa, kan tavlans emalj skadas vilket gör smuts svårare att få bort.

Allas blickar 

Fördelen med en emaljerad yta är att den är tålig. Den är lätt att hålla ren och ytan blir inte repig.  
– Materialet håller för många möten på kontoret, år ut och år in, där whiteboarden är ett bra arbetsredskap och i fokus för allas blickar, säger Erika Samuelsson, produktchef på AJ Produkter.
 

Relaterade produkter
Taveltorkare, magnetisk
Taveltorkare, magnetisk
Art. nr: 11482
  • Magnetisk
  • Med utbytbara filtdukar
  • För effektiv rengöring
Whiteboard, 2000x1200 mm
Whiteboard, 2000x1200 mm
Art. nr: 11333
  • Glasemalj av högsta kvalitet
  • Magnetisk yta
  • Lång livslängd
Whiteboard cleaner, 250 ml
Whiteboard cleaner, 250 ml
Art. nr: 11485
  • Praktiskt sprayformat
  • 250 ml
  • Giftfri

Taggad med