0
Min varukorg
Exkl. moms (Ändra)
Subtotal
Pris/st
Antal
Produkt
Inga produkter i kundvagnen
Varuvärde:
0:-
Gå till kassan
Ändra
Produkter A-Ö
SOMMAR-REA

Så enkelt kan du må bättre på jobbet

Så enkelt kan du må bättre på jobbet
Artikel

Tips från Maraton-Petra

 

Jobbar du åtta timmar om dagen sittande vid ett skrivbord? Och hoppas du att några träningspass på fritiden ska kompensera för det? Tyvärr, det räcker inte - inte ens om du tränar som en maratonlöpare. Alla som sitter för många timmar drabbas av stillasittandets nackdelar. Som muskelvärk, stelhet, övervikt och ökad risk för diabetes typ-2. Lyckligtvis finns det en enkel lösning på problemet: Det handlar om att vara aktiv även medan du jobbar.

 

AJ Produkter har länge arbetat för att lösa de här problemen. Dels genom att öka sortimentet av möbler som inbjuder till aktivitet (höj- och sänkbara skriv- och konferensbord, aktiva stolar, balansplattor, etc.), dels genom att uppmärksamma problemlösningen i blogginlägg och kampanjer.

 

”Må bättre på jobbet” är en sån kampanj där vi i samarbete med Petra ”Maraton-Petra” Månström vill visa hur lätt det är att bli mer aktiv i vardagen. Hon är journalist och influencer med inriktning mot löpning, hälsa och välmående – och därtill väl insatt i problemet. För även om hon tränar mer än de flesta, består också hennes arbetsdagar till stor del av stillasittande jobb framför datorn.
Trots att Petra tränar mycket, räcker inte veckans alla träningspass för att kompensera för timmarna av stillasittande på jobbet. Det bästa för kroppen är nämligen att vara aktiv under hela arbetsdagen. Och det är lyckligtvis inte så svårt som det låter.

 

Variera din arbetsställning

Har du ett höj- och sänkbart skrivbord? Då kan du bara genom att varva sittande och stående arbete under dagen faktiskt stärka dina muskler. Att skaffa en sadelstol eller balansboll som inbjuder till aktivt sittande ger också extra styrka. Då sitter du inte bara traditionellt ihopsjunken utan tvingas aktivera dina muskler, vilket gör att du får en fin hållning. Och det utan att du ens märker av själva ansträngningen.

 

 

Rör på dig

Har du inte tillgång till de här produkterna finns det hopp ändå. Genom att pausa regelbundet, stå upp och stretcha för att mjuka upp ansträngda muskler, gå en omväg till skrivaren eller fikarummet, och ibland hålla gående möten, har du kommit en bra bit på väg mot bättre hälsa. Din kropp kommer att tacka dig – så enkelt är det.

 

 

 

Relaterade produkter
Balansboll Corbridge, Ø650 mm, mörkgrå
Balansboll Corbridge, Ø650 mm, mörkgrå
Art. nr: 253241
  • Stärker bålmusklerna
  • Bidrar till bättre hållning
  • Ökar blodcirkulationen
Skrivbord Flexus, höj och sänkbart, maguttag, 1600x800 mm, vit laminat
Skrivbord Flexus, höj och sänkbart, maguttag, 1600x800 mm, vit laminat
Art. nr: 152833
  • Elektriskt höj- och sänkbart
  • Ergonomiskt maguttag
  • Arbetshöjd 700-1170 mm
Balansbräda Back App
Balansbräda Back App
Art. nr: 14163
  • Tränar balansen
  • Tränar höft- och benmusklerna
  • Ger bättre hållning

Taggad med