0
Min varukorg
Exkl. moms (Ändra)
Subtotal
Pris/st
Antal
Produkt
Inga produkter i kundvagnen
Varuvärde:
0:-
Gå till kassan
Ändra
Produkter A-Ö
SOMMAR-REA

”God design är så mycket mer än yta – framför allt funktion”

God design är så mycket mer än yta
Artikel

Många sätter likhetstecken mellan design och ett snyggt yttre. AJ Produkters egna industridesigners Cecilia Stööp och Sebastian Dell Uva är av en annan uppfattning:
– God design handlar framför allt om funktion, säger de med en röst. En snygg yta är ingenting värd om det inte finns ett innehåll där bakom som ger användaren ett mervärde.


Lösningar på vardagsproblem
Startskottet för nya designprojekt är alltid ett behov, en brist som behöver åtgärdas. Inledningsvis görs en grundlig research som bl.a. kan innebära arbetsplatsbesök, dels för att handgripligen prova det som inte fungerar, dels för att prata med användarna. Därefter börjar arbetet med att ta fram en funktionell produkt som tillgodoser det önskade behovet och gör vardagen lite lättare för slutanvändarna.

 

Ett arbete med långsiktigt mål
För att kunna göra produkter som är relevanta både i dag och i morgon, gäller det att vara uppdaterad med vad som händer i omvärlden. Därför håller sig våra designers ständigt à jour med utvecklingen inom de segment där AJ Produkter verkar. Eftersom målet är att skapa produkter med ett bestående värde, handlar trendspaningen främst om de stora linjerna. För modet kan växla, men en funktion är livslång.

 

Tillverkning i Sverige och Europa
Designavdelningen har vanligtvis flera projekt igång samtidigt. Merparten av utvecklingsarbetet sker i nära samverkan med våra egna tillverkningsenheter i Polen och Slovakien, och ibland med svenska leverantörer. Det viktiga är att vi har kontroll över hela processen och fokus på användarnas behov. Då får vi den kvalitet vi vill ha.

 

Red Dot Design Award visar ambitionsnivån
Skåpskollektion Create visar hur bra det kan bli när AJ Produkter driver ett projekt hela vägen. Serien är designad av vår egen designavdelning och erhöll år 2015 prestigefyllda Red Dot Design Award i kategorin Produktdesign. Förutom att vara till glädje, ger utmärkelsen oss även något att sträva mot i varje nytt projekt.

Taggad med